Τελευταία Νέα
Πολιτική

State department: Ικανοποίηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Zaev - Έτοιμες οι ΗΠΑ να τη στηρίξουν με κάθε μέσο

State department: Ικανοποίηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Zaev - Έτοιμες οι ΗΠΑ να τη στηρίξουν με κάθε μέσο
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλωσορίζει την ιστορική, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, την οποία αποκαλεί με το όνομα «Μακεδονία»
Την ικανοποίησή του εκφράζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Zaev για το ονοματολογικό της FYROM.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλωσορίζει την ιστορική, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
Κάνει λόγο για μία συμφωνία που θα αποφέρει πολλά οφέλη στους τομείς της ασφάλειας αλλά και της προόδου και στις δύο χώρες αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.
Επίσης συγχαίρει τους δύο πρωθυπουργούς για τη δύναμη και την επιμονή, που επέδειξαν για την υλοποίηση μίας αμοιβαίας επωφελούς λύσης.  
Τέλος το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει τις προσπάθειες, που κατέβαλε για την επίλυση της διαφοράς για περισσότερες από δύο δεκαετίες ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Matthew Nimetz.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, πως η αμερικανική πλευρά δηλώνει έτοιμη να στηρίξει την εν λόγω συμφωνία, εάν της ζητηθεί από τις δύο χώρες.
Να σημειωθεί  ότι, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται σε συμφωνία για το θέμα του ονόματος της «Μακεδονίας»,  ενώ οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα εδώ και 15 χρόνια.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης