Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,73% και τις 22.685,5 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,73% και τις 22.685,5 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,16% στις 2.376,24 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (18/6) ορισμένες από τις σημαντικότερες αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται προβληματισμένοι απέναντι στις νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Εν μέσω των αυξημένων εμπορικών εντάσεων που έχει προκαλέσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προχώρησε στην επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου 2018.
Παράλληλα, η πλευρά του Πεκίνου δήλωσε ότι αντιδράσει απέναντι στις κινήσεις των ΗΠΑ, επιβάλοντας δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του αργού πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,73% και τις 22.685,50 μονάδες, μετά τα συνεχόμενα κέρδη που σημείωσε κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και εν μέσω του εμπορικού ελλείμματος που εμφάνισε η χώρα για τον Μάιο του 2018, καθώς ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 578,3 δισ. γεν (5,23 δισ. δολ.), την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν το εμπορικό έλλειμμα να περιοριστεί στα 235 δισ. γεν.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,16% κλείνοντας στις 2.376,24 μονάδες, ενώ οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,23% στις 1.683,81 μονάδες, ενώ πτώση καταγράφει και ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στο -0,75% και της 3.331,45 μονάδες.
Σε ότι αφορά την Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 6.104,10 μονάδες, ενώ με οριακή πτώση έκλεισε ο δείκτης S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τις 8.974,23 μονάδες.
Πτωτικά κινείτα κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς η Κίνα εξετάζει την πιθανή επιβολή δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ, ως «απάντηση» στους δασμούς που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -1,65% στα 63,78 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέρρευσαν καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κλιμακώθηκαν την περασμένη Παρασκευή», τόνισε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu.
«Αυτά τα τιμωρητικά μέτρα απέναντι στο διμερές εμπόριο έχουν αποδυναμώσει τους επενδυτές, καθώς βλάπτουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα του Lu.
Οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της συμφωνίας για το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης