Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στο Eurogroup (21/6) - Στο επίκεντρο η εποπτεία μετά το πρόγραμμα και τα «πιθανά μέτρα για το χρέος»

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στο Eurogroup (21/6) - Στο επίκεντρο η εποπτεία μετά το πρόγραμμα και τα «πιθανά μέτρα για το χρέος»
Στην ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνεται το άρθρο 4 του ΔΝΤ, η Ισπανία αλλά και η Κύπρος
Πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιονίου είναι το ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως αναφέρεται στην ατζέντα που δόθηκε σήμερα (18/6/2018) στη δημοσιότητα «το Eurogroup θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της τέταρτης (και τελευταίας) αξιολόγησης του προγράμματος της.
Η αξιολόγηση θα δώσει στους υπουργούς τη δυνατότητα να αποφασίσουν για όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τη διασφάλιση μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης του προγράμματος έως τον Αύγουστο.
Αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με τη πλαίσιο εποπτείας που θα εφαρμοστεί μετά το πρόγραμμα, το μέγεθος της τελευταίας δόσης του οικονομικού προγράμματος στήριξης από τον ESM και τα πιθανά μέτρα για το χρέος.
Τo Eurogroup έχει απαριθμήσει τα μέτρα για το χρέος στην ανακοίνωση του Ιουνίου του 2017».
Στην ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνονται και οι διαβουλεύσεις σχετικά με το άρθρο 4 του ΔΝΤ, το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ισπανίας αλλά και η μετά το πρόγραμμα εποπτεία της Κύπρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης