Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο στόχαστρο του Dromeus Capital η υποτιμημένη αγορά ακινήτων της Ελλάδας

tags :
Στο στόχαστρο του Dromeus Capital η υποτιμημένη αγορά ακινήτων της Ελλάδας
Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, δήλωσε ο Αχιλλέας Ρίσβας, Διευθύνων Σύμβουλος της Dromeus
Το ποσό των 200 ​​εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει στην Ελλάδα το Dromeus Capital, ένα hedge fund που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με το Reuters, το Dromeus Capital στοχεύει σε ελληνικά εμπορικά ακίνητα μέσω της ίδρυσης ενός νέου ταμείου, ώστε να εκμεταλλευτεί υποτιμημένα ακίνητα.
Το νέο επενδυτικό όχημα, το δεύτερο ελληνικό ταμείο που ξεκίνησε η Dromeus, θα επιδιώξει να αποκτήσει ακίνητα γραφείων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας που προσφέρουν σήμερα καλές επενδυτικές ευκαιρίες στους αγοραστές.
Το Greek Advantage, το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο της Dromeus που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 είχε αποδόσεις 15,2% σε ετήσια βάση από την έναρξή του.
"Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και η ελληνική ακίνητη περιουσία έχει μια εξαιρετικά ασύμμετρη αποτίμηση κινδύνου", δήλωσε ο Αχιλλέας Ρίσβας, Διευθύνων Σύμβουλος της Dromeus.
Οι τιμές των κεντρικών γραφείων μειώθηκαν κατά 40% περίπου από την κορύφωσή τους πριν από την κρίση χρέους της χώρας και υπάρχουν επίσης πωλητές που αναγκάζονται να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει καλή αξία για τους επενδυτές.
Με βάση τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, η παρατεταμένη κάμψη στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε απότομα το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι οι τιμές άρχισαν να ανταποκρίνονται στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Στα αστικά ακίνητα, η σωρευτική πτώση από το 2008, όταν άρχισε η παρατεταμένη ύφεση της χώρας, έφθασε το 42%.
"Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν πλούτο περιουσιακών στοιχείων τα οποία αναγκάζονται να πουλήσουν σε λάθος χρόνο, για λάθος λόγους και σε συμφέρουσα τιμή για τους αγοραστές", δήλωσε ο Ρίσβας.
Σύμφωνα με το Dromeus, οι αποδόσεις των ελληνικών ακινήτων γραφείων έχουν αυξηθεί σε περίπου 8,5% από την οικονομική κρίση και είναι σήμερα σημαντικά υψηλότερες από άλλες περιφερειακές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι.
Τα ενοίκια γραφείων στην Αθήνα, τα οποία σήμερα ανέρχονται σε περίπου 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, κάτω από το Βελιγράδι και τη Λισαβόνα.
Το νέο ταμείο σκοπεύει να αγοράσει 30 έως 40 ακίνητα σε εύρος από 2 έως 10 εκατομμύρια ευρώ.
Νωρίτερα φέτος, ένα άλλο hedge fund, το Brevan Howard, έψαχνε να ξεκινήσει δύο νέα κεφάλαια για εμπορικά ακίνητα και εισηγμένες μετοχές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης