Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Παυλόπουλου για το Σκοπιανό: Δεσμευτική η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ

Παρέμβαση Παυλόπουλου για το Σκοπιανό: Δεσμευτική η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ
Για την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ
Παρέμβαση για τη συμφωνία για το Σκοπιανό έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι δεσμευτική η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ για την πρόκληση ένταξη της στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ.
«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική.
Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» είπε ο κ.Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία - δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης