Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταγγέλλουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Συρία: Επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταγγέλλουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης
Σύμφωνα με τα κρατικά συριακά μέσα, οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στις συριακές εγκαταστάσεις προκάλεσαν αρκετούς τραυματισμούς 
Νέα επίθεση σε βάρος στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία φαίνεται να προχώρησε ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινές (18/6) αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.
Ειδικότερα, τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αεροσκάφη του Συνασπισμού βομβάρδισαν «μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις» στην ανατολική Συρία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ατόμων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός τους.
Όπως αναφέρουν τα μέσα, επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Αλ Χάρρα, νοτιοανατολικά της Αλμπού Καμάλ, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Συρία, με την αμερικανική πλευρά να αρνήται ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στην περιοχή.
«Κανένα μέλος του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν πραγματοποίησε βομδαρδισμούς κοντά στην Αλμπού Καμάλ», ανέφερε στο Reuters ο Ταγματάρχης Josh Jacques, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο Συνασπισμός υποστηρίζει τη συμμαχία των σύρων και των κούρδων στην περιοχή της Αλμπού Καμάλ, η οποία μάχεται εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι αεροσκάφη τα οποία δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ, καθώς και άλλων ξένων μαχητών που βρίσκονται στην περιοχή της Αλμπού Καμάλ.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύσει στη Μεγάλο Βρετανία, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 ατόμων, μία είδηση που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Ερωτηθείσα για το παραπάνω περιστατικό, η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «δεν σχολιάζουμε ξένα δημοσιεύματα».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar Al Assad, χαρακτήρισε τη Χεζμπολάχ ως ένα «βασικό στοιχείο» στον πόλεμο, τονίζοντας παράλληλα ότι «η ανάγκη για αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν μία κατοχική δυνάμη στη Συρία, καθώς και ότι το κράτους του υποστηρίζει «κάθε πράξη αντίστασης, είτε εναντίον τρομοκρατών είτε εναντίον δυνάμεων κατοχής, ανεξαρτήτως από την εθνικότητά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης