Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πολιτικό κέρδος και όχι κόστος για την κυβέρνηση το Σκοπιανό – Θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές

Τζανακόπουλος: Πολιτικό κέρδος και όχι κόστος για την κυβέρνηση το Σκοπιανό – Θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές
Η σημερινή κυβέρνηση είναι μακράς πνοής και θα ολοκληρώσει με επιτυχία την τετραετία υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό θα έχει πολιτικό κέρδος και όχι πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι με τη συμφωνία για το Σκοπιανό «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής συνεργασίας, οικονομικής συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας στα Βαλκάνια και κλείνει ένας ολόκληρος κύκλος εθνικιστικών εξάρσεων, που είναι και το πρωταρχικό πολιτικό κέρδος από αυτήν τη συμφωνία».
Ερωτηθείς σχετικά με τους φόβους και τις ανησυχίες για τα περί αλυτρωτισμού στη συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μία «τεράστια φοβικότητα», που καλλιεργείται, κατά κύριο λόγο, από κύκλους της ελληνικής δεξιάς.
«Με τη συμφωνία αυτή, το γειτονικό μας κράτος αποδέχεται ότι πρέπει να απαλειφθεί κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα και αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται για πρώτη φορά.
Ο αλυτρωτισμός προϋποθέτει αλύτρωτους πληθυσμούς.
Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται στη συμφωνία ότι δεν υπάρχουν αλύτρωτοι πληθυσμοί, διαλύεται και κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού από το γειτονικό κράτος» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολέσει κανένα διαπραγματευτικό όπλο.
Σχετικά με την πρόσκληση από το ΝΑΤΟ τόνισε πως αυτή θα γίνει στη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και θα τελεί υπό αίρεση και στην περίπτωση που δεν πληρωθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η συμφωνία θα καταστεί αυτοδικαίως άκυρη η πρόσκληση.
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και δεν έχουμε απολέσει κανένα διαπραγματευτικό όπλο.
Το διεθνές κύρος, η αξιοπιστία και η αίγλη της χώρας αυξάνονται κατά πολύ εξαιτίας αυτής της συμφωνίας κι αυτό είναι ένα πρώτο πολιτικό συμπέρασμα» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει την απώλεια του Δ. Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Δημήτρης Καμμένος ήταν χαμένος εδώ και αρκετό καιρό» και ότι «υπήρχαν υπόνοιες ότι λειτουργεί σε υπηρεσία για να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση» ενώ επαίνεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη στάση του στο ζήτημα.
«Ο κ. Θεοδωράκης, με πολύ μεγάλη πολιτική υπευθυνότητα και με πολύ μεγάλη πολιτική γενναιότητα, παρά τις γνωστές διαφορές που έχει με την κυβέρνηση, λειτούργησε και τοποθετήθηκε από θέση αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, χωρίς να υπολογίσει τίποτα άλλο» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης