Τελευταία Νέα
Διεθνή

Audi: Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος Rupert Stadler, εν μέσω κατηγοριών για ανάμειξή του στο σκάνδαλο «dieselgate»

Audi: Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος Rupert Stadler, εν μέσω κατηγοριών για ανάμειξή του στο σκάνδαλο «dieselgate»
Η σύλληψη του CEO της Audi είναι η πρώτη που λαμβάνει χώρα σε σχέση με το σκάνδαλο dieselgate
Στη σύλληψη του διευθύνοντας συμβούλου της Audi, Rupert Stadler, προχώρησαν σήμερα (18/6) οι γερμανικές αρχές, καθώς ερευνούν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος στο σκάνδαλο εξαπάτησης εμπομπών ντίζελ στη χώρα πριν από περίπου τρία χρόνια.
Ειδικότερα, η σύλληψη του CEO της Audi, η οποία αποτελεί θυγατρική μάρκα του ομίλου Volkswagen, έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση από τους εισαγγελείς του Μονάχου ότι ο Rupert Stadler προστέθηκε στη λίστα υπόπτων που αφορά της έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο «dieselgate».
Ένας εκ των εκπροσώπων της Volkswagen επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Rupert Stadler, χωρίς ωστόσο να προχωράει σε περαιτέρω σχόλια, εκτός του ότι ο CEO της Audi εξακολουθεί να απολαμβάνει το τεκμήριο αθωότητας.
«Επιβεβαιώνουμε ότι ο κ. Stadler συνελήφθη προκαταρκτικά σήμερα το πρωί», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «ο κ. Stadler εξακολουθεί να θεωρείται αθώος».
Μάλιστα, η σχετική εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του συμβουλίου εποπτείας της Volkswagen με δικηγόρους, προκειμένου να συζητηθεί η έρευνα που πραγματοποιούν οι αρχές και η οποία αφορά στελέχη και υπαλλήλους της Audi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης