Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fundstrat Global Advisors: Πλήγμα για την τιμή του Βitcoin τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

tags :
Fundstrat Global Advisors: Πλήγμα για την τιμή του Βitcoin τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
Ο «bull» της Fundstrat κατηγορεί τα futures για τις χαμηλές τιμές του Βitcoin
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) που εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στα τέλη του περασμένου έτους από τις CME Group και CBOE, ενδέχεται να επιδρούν αρνητικά στις τιμές του Βitcoin, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Tom Lee, συνιδρυτής της Fundstrat Global Advisors.
Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, ο κ. Lee επισημαίνει ότι οι τιμές του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος πήραν την κάτω βόλτα μετά τα ρεκόρ των 19.000+ δολαρίων ανά μονάδα, τον περασμένο Δεκέμβριο, τον ίδιο μήνα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των futures.
«Οι επενδυτές με θέσεις long στο Βitcoin και short στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, θα μπορούσαν να πουλήσουν Βitcoins κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας και να προκαλέσουν πτώση των τιμών, εξασφαλίζοντας μεγάλα κέρδη στα futures τους», υποστηρίζει.
Ο κ. Lee υπονοεί, με άλλα λόγια, ότι το Βitcoin θα μπορούσε να είναι ευάλωτο στη χειραγώγηση, εξαιτίας των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME και CBOE διακανονίζονται βάσει τιμής που προκύπτει από δημοπρασίες σε διάφορα χρηματιστήρια.
Ωστόσο, πολλά από αυτά τα χρηματιστήρια έχουν σχετικά χαμηλή ρευστότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χειραγωγήσουν την τιμή με την πώληση ή την αγορά σημαντικών ποσών Βitcoin, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Ο αιώνιος «bull» της Fundstrat Global Advisors «βλέπει» το Βitcoin στα 25.000 δολάρια, έως το τέλος του 2018

Υπερ-τριπλασιασμό της τιμής του Βitcoin αναμένει έως και το τέλος του τρέχοντος έτους ο αιώνιος «bull» της Fundstrat Global Advisors, Tom Lee.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. Lee εκτιμά ότι το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα θα εκτοξευθεί στα 25.000 δολάρια έως το τέλος του 2018, από περίπου 7.600 δολάρια ανά μονάδα που διαπραγματεύεται επί του παρόντος.
Βέβαια, ο αναλυτής της Fundstrat έχει προχωρήσει σε ακόμη πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το κρυπτονόμισμα.
Τον περασμένο Μάρτιο, σε μία περίοδο που ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων «βυθιζόταν» σε όλο και πιο χαμηλά επίπεδα, επέμενε να «βλέπει» το Bitcoin σε αστρονομικά επίπεδα, μελλοντικά.
Επικαλούμενος τα τεχνικά στοιχεία στην τιμή του κρυπτονομίσματος, ανέφερε ότι μία πτώση της τάξεως του 70% το 2014, ακολούθησε άνευ προηγουμένου «ράλι» άνω του 55.000%!
Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, το Bitcoin ενδέχεται να εκτοξευθεί στα 91.000 δολάρια ανά μονάδα, το 2020!
Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο κ. Lee, αναλυτής που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις -αποτυχημένες- «bullish» προβλέψεις του πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, προέβλεπε πως το Bitcoin θα αναρριχηθεί σε νέα επίπεδο ρεκόρ (προς το παρόν το ρεκόρ διαμορφώνεται στα 19.800 δολάρια), τον Ιούλιο 2018, επιμένοντας για την τιμή-στόχο των 125.000 δολαρίων, το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης