Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall Street, καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας

Ισχυρή πτώση στη Wall Street, καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας
Με ισχυρή πτώση άνοιξε η Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών
Με ισχυρή πτώση άνοιξε σήμερα (18/6/2018) η Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, εν μέσω της κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Περί τις 16:30, Dow Jones υποχωρεί κατά 1% στις 24.849 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,8% στις 2.758 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα στις 7.682 μονάδες.


Την Παρασκευή (15/6), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Άμεση ήταν η απάντηση του Πεκίνου, ανακοινώνοντας ως «αντίποινα» την επιβολή δασμών 25% σε προϊόντα από τις ΗΠΑ ύψους 34 δισ. δολ,., εφαρμόζοντάς τους επίσης την ίδια μέρα.
Οι μετοχές των Boeing και Caterpillar καταγράφουν απώλειες άνω του 1%.
Οι δύο αμερικανικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητες» σε ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο, λόγω των σημαντικών δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια, με το επιτόκιο του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,91%.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Disney υποχωρεί περισσότερο από 1,5%, λόγω της υποβάθμισής της από τον αναλυτή Brian Wieser της Pivotal Research Group, που επικαλέστηκε τη διαμάχη της εταιρείας για τη εξαγορά assets της Twenty-First Century Fox.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφαν από νωρίς, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της συμφωνίας για το πετρέλαιο.
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το Brent ενισχύεται κατά 1,4% στα 74,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,5% στα 65,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης