Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενδιαφέρον και της Lufthansa για εξαγορά της Norwegian - «Απογειώνεται» η μετοχή

tags :
Ενδιαφέρον και της Lufthansa για εξαγορά της Norwegian - «Απογειώνεται» η μετοχή
«Ράλι» στη μετοχή της Norwegian Air Shuttle, μετά την εκδήκωση ενδιαφέροντας από τη Lufthansa
«Σε επαφή» με τη Norwegian Air Shuttle για πιθανή εξαγορά βρίσκεται η Lufthansa, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού, Carsten Spohr, εν μέσω συνομιλιών μεταξύ της νορβηγικής αεροπορικής εταιρείας και της IAG.
Ανέφερε, επίσης, ότι όλες οι εξαγορές είναι ζήτημα αξίας, τιμής και ευκαιρίας, «χωρίς απλές απαντήσεις».
Τα σχόλια του κ. Spohr «απογείωσαν» τη μετοχή της Norwegian, στο Όσλο, με την άνοδο να ξεπερνά το 10% -στις 16:30- και τη χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται σε 12,2 δισεκ. νορβηγικές κορώνες.
Στις αρχές Ιουνίου 2018, γνωστοποιήθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η International Consolidated Airlines Group (IAG) προσφέρει 1,52 δισεκ. ευρώ για την εξαγορά της Norwegian Air Shuttle.
Το ποσό αφορά τιμή 330 νορβηγικών κορόνων ανά μετοχή, η οποία είναι κατά περίπου 20% υψηλότερη σε σύγκριση με την τρέχουσα.
Στα τέλη Μάη, η κολοσσιαία ιδιοκτήτρια της British Airways γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες με τη Norwegian δεν κατέληξαν σε συμφωνία, χωρίς, ωστόσο, να προαναγγείλει τη λήξη των διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά, της, η Norwegian ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δύο προτάσεις για πλήρη εξαγορά από την IAG, ωστόσο τις απέρριψε καθώς «υποτιμούν την αξία της εταιρείας».
Επί του παρόντος, η IAG διακρατεί μερίδιο της τάξεως του 4,61% στη νορβηγική εταιρεία.
Οι IAG και οι λοιπές κολοσσιαίες αεροπορικές αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Norwegian, η οποία, μάλιστα, έχει εισέλθει και στην αγορά ηπειρωτικών ταξιδιών.
Η Norwegian Air Shuttle παρουσίασε ζημίες ύψους 46 εκατ. νορβηγικών κορόνων (περίπου 5,8 εκατ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι απωλειών ύψους 1,48 δισεκ. κορόνων για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα για την εδρεύουσα στο Όσλο αεροπορική χαμηλού κόστος, ανήλθαν σε 7 δισεκ. κορόνες για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 5,26 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο αερομεταφορέας ανέφερε ότι αναμένει αύξηση του αριθμού επιβατών κατά για το σύνολο του έτους.

Διαβάστε: «Ταφόπλακα» στα low-cost δρομολόγια της Norwegian για τις ΗΠΑ, ο νέος φόρος της Σουηδίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης