Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του, εξαιτίας του μεταναστευτικού

tags :
Trump: Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του, εξαιτίας του μεταναστευτικού
Ο Donald Trump δεν άφησε ασχολίαστη την ένταση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας 
Ο Donald Trump δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ένταση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, αναφερόμενος, όπως αναμενόταν, στο μεταναστευτικό ζήτημα.
«Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου.
Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι:
«Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!».



Η κα Angela Merkel σήκωσε το γάντι που της έριξε ο Horst Seehofer (υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU) όταν της έδωσε προθεσμία έως το τέλος Ιουνίου 2018 για την εφαρμογή των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας.
«Αποδεχόμαστε τη δύο εβδομάδων προθεσμία που έδωσε το CDU για το προσφυγικό» φέρεται να απάντησε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Αργότερα, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι CDU και CSU έχουν κοινό στόχο για τη μεταναστευτική πολιτική.
Η κα Merkel δήλωσε ότι η συμφωνία CDU/CSU για τη σύσφιξη των ελέγχων των μεταναστευτικών ροών, της προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεται για να αναζητήσει διμερείς συμφωνίες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι μια αδικαιολόγητη απομάκρυνση των ανθρώπων από τα σύνορα της Γερμανίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο, αλλά δήλωσε ότι συμφώνησε με την απαίτηση του CSU για απαγόρευση της εισόδου σε ανθρώπους που έχουν προηγουμένως εκδιωχθεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Seehofer δήλωσε «κανείς δεν θέλει το τέλος του συνασπισμού, τη διάλυση της ΚΟ του CDU/CSU ή την πτώση της κυβέρνησης».
Σημειώνεται ότι η ηγεσία της CSU αποφάσισε κατά την σημερινή της συνεδρίαση ότι οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επαναπροωθούνται σε αυτές αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της ΕΕ.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Seehofer σκοπεύει να προτείνει την εφαρμογή των επαναπροωθήσεων «βήμα βήμα» και την παράλληλη προετοιμασία επιπλέον μέτρων, για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί «ευρωπαϊκή λύση».
Αυτό δίνει στη Merkel χρόνο να επιδιώξει μια πανευρωπαϊκή λύση στο θέμα σε μια Σύνοδο της ΕΕ, αργότερα αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης