Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν τα 2 τρισ. ευρώ οι συνολικές αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

tags :
Ξεπέρασαν τα 2 τρισ. ευρώ οι συνολικές αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Πάνω από το ορόσημο των 2 τρισεκ. ευρώ οι συνολικές αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ 
Σε άνω των 2 τρισεκ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι συνολικές αγορές κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing, QE).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα, την περασμένη εβδομάδα (11-15/6), οι αγορές κρατικών χρεογράφων διαμορφώθηκαν στα 3,14 δισεκ. (έναντι 8,2 δισεκ. μία εβδομάδα νωρίτερα), με το σύνολο να αυξάνεται στα 2,002 τρισεκ. ευρώ, ενώ, σε ό,τι αφορά στα εταιρικά ομόλογα, οι αγορές ανήλθαν σε 1,2 δισεκ. ευρώ (έναντι 1,02 δισεκ. μία εβδομάδα νωρίτερα).
Το νέο σύνολο φθάνει στα 159,3 δισεκ. ευρώ.
Οι καθαρές αγορές λοιπών καλυμμένων ομολόγων (CBPP) για το ίδιο χρονικό διάστημα, συρρικνώθηκαν κατά 258 εκατ. ευρώ (σσ: οι πληρωμές ξεπέρασαν τις αγορές) στα 254,4 δισεκ., έναντι αύξησης 82 εκατ. ευρώ μία εβδομάδα νωρίτερα.
Τα τραπεζικά χρεόγραφα που αγοράστηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανέρχονται σε 125 εκατ. (έναντι 71 εκατ. μία εβδομάδα νωρίτερα), αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιο σε 27,6 δισεκ. ευρώ.
Όπως γνωστοποίησε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η ΕΚΤ, οι αγορές τίτλων θα συνεχιστούν με ρυθμό 30 δισ. ευρώ μηνιαίως έως τον προσεχή Σεπτέμβριο 2018, ενώ αργότερα και έως τον Δεκέμβριο ο ρυθμός θα μειωθεί στα 15 δισ. ευρώ μηνιαίως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης