Σβίγκου: Μπούμερανγκ για τη ΝΔ η πρόταση μομφής - Ο Μητσοτάκης ανέδειξε τον Σαμαρά ως τον πραγματικό ηγέτη

Σβίγκου: Μπούμερανγκ για τη ΝΔ η πρόταση μομφής - Ο Μητσοτάκης ανέδειξε τον Σαμαρά ως τον πραγματικό ηγέτη
Σε μπούμερανγκ γύρισε για τη Νέα Δημοκρατία η πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Σε μπούμερανγκ γύρισε για τη Νέα Δημοκρατία η πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, τόνισε σήμερα (18/6/2018) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να αναδείξει τον Αντώνη Σαμαρά ως τον πραγματικό ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ, που είχε και την πρωτοβουλία να την καταθέσει, αλλά αποκάλυψε και τη γύμνια των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης», ανέφερε η εκπρόσωπος.
«Αυτό που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του ήταν να αναδείξει τον κ. Σαμαρά, και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, ως τον πραγματικό ηγέτη της ΝΔ», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη με την υποκρισία και τον λαϊκισμό του, για τον απλούστατο λόγο ότι κράτησε μία στάση εντελώς αναντίστοιχη με την πάγια θέση του κόμματός του, αλλά και του ίδιου, για σύνθετη ονομασία».
Η ίδια εκτίμησε ότι «πολλοί φιλελεύθεροι πολίτες που ψηφίζουν τη ΝΔ δεν συμφωνούν με αυτήν τη στάση και κατανοούν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν και εθνικά ωφέλιμη, αλλά ήταν και στη βάση της εθνικής γραμμής που έχει τεθεί στη χώρα μας από το 1995».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικά στις τοποθετήσεις τους, ιδιαίτερα τα κόμματα που έχουν διαπραγματευθεί στο παρελθόν «για πολύ λιγότερα από αυτά που έχει καταφέρει να κερδίσει η ελληνική πλευρά σήμερα» η οποία, όπως είπε, επέδειξε σθεναρότητα στις διαπραγματεύσεις και ήταν πλήρως συμβατή με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
«Αυτά τα κατέδειξε πλήρως και ο κ. Κοτζιάς, παραθέτοντας αυτά τα οποία είχε διαπραγματευτεί η ΝΔ.
Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω πως όταν καθοδηγείσαι από τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά, δεν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι οι πλειονότητα των Ελλήνων «θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει, να γυρίσει σελίδα και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με τον πιο επωφελή τρόπο για τα συμφέροντα της χώρας», παρά το διχαστικό κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πολιτικού κόστους για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι «ακόμα κι αν υπάρχει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, αυτό αναπληρώνεται και πολύ παραπάνω από το ευρύτερο όφελος που έχεις όταν ενισχύεται το κύρος της χώρας και οι δυνατότητές της» και υπογράμμισε ότι «δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από μία συμφωνία που είναι εθνικά ωφέλιμη».
Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, καταλόγισε «μία καθόλα υποκριτική και λαϊκίστικη στάση» στην ηγεσία του, προσθέτοντας ότι «αναζητούν μαζί με τη ΝΔ τα πιο απίθανα προσχήματα για να δικαιολογήσουν μία στάση, η οποία καθοδηγείται από καθαρά μικροπολιτικά συμφέροντα».
Παράλληλα, «και η στάση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά και διανοουμένων και υποστηρικτών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς δείχνουν ότι η κ. Γεννηματά διαπράττει ένα τεράστιο λάθος εάν εμμείνει στη στάση της για απόρριψη της συμφωνίας» υποστήριξε, για να συμπληρώσει ότι η επικεφαλής του Κινήματος δεν εκφράζει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στο ζήτημα της συμφωνίας.
«Η στάση άλλων ηγετικών προσώπων μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, όπως είναι αυτή του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος είναι ένας δηλωμένος πολιτικός μας αντίπαλος και δεν είναι φίλος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία στάση, η οποία είναι συμβατή με τον φιλελεύθερο χώρο και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας» παρατήρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, η κ. Σβίγκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα λάβει πολύ περισσότερες ψήφους από αυτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS