Τελευταία Νέα
Διεθνή

BIS: Δύσκολο να καταστεί κανονικό νόμισμα το Bitcoin – Θα «γονατίσει» το διαδίκτυο

tags :
BIS: Δύσκολο να καταστεί κανονικό νόμισμα το Bitcoin – Θα «γονατίσει» το διαδίκτυο
Δύσπιστη η BIS για την καθιέρωση του Bitcoin ως κανονικού νομίσματος
Τη δυσπιστία της για το αν πρόκειται κάποτε το Bitcoin να καταστεί κανονικό νόμισμα, εκφράζει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (International Settlements, BIS).
Η BIS, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, εκτιμά ότι ένα από τα κύρια εμπόδια για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα παραμένει η πολύ υψηλή μεταβλητότητα της τιμής, αν και έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταία δίμηνο.
Ενδεικτικά, από τα ιστορικά υψηλά των 19.000+ δολαρίων ανά μονάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, πλέον η τιμή του Bitcoin διαπραγματεύεται γύρω από τα 6.500 δολάρια, μόλις έξι μήνες αργότερα.
Οι συγγραφείς της έκθεσης εκτιμούν, επίσης, ότι μία ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων στις διαδικτυακές πληρωμές, ενδέχεται να «οδηγήσει σε αδιέξοδο» τον χώρο του ίντερνετ.
Οι συναλλαγές από το αποκεντρωμένο σύστημα των κρυπτονομισμάτων φυλάσσονται σε ένα ψηφιακό βιβλίο.
Ως αποτέλεσμα, επειδή μία καθιέρωση του Bitcoin θα διόγκωνε γρήγορα το βιβλίο, πέρα από την ικανότητα των διακομιστών να το αποθηκεύσουν.
Οι υπερ-υπολογιστές θα χρειαστεί να παρακολουθούν την επαλήθευση των πληρωμών και τα τεράστια ποσά των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών, θα «γονατίσουν» το διαδίκτυο, επισημαίνεται.
«Οι εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει για τις τεράστιες απαιτήσεις ενέργειας που θα χρειαστεί το Βitcoin, εάν η χρήση του διαδοθεί σημαντικά».
Κάθε συναλλαγή σε Βitcoin απαιτεί, επίσης, από τους χρήστες να πληρώσουν ένα τέλος για να προστεθούν στο ψηφιακό βιβλίο.
Σε περιόδους υψηλής ζήτησης, τα τέλη ανεβαίνουν, όπως είναι φυσικό.
Ενδεικτικά, τον Δεκέμβριο του 2017 έφθασαν ακόμη και τα 57 δολάρια!
«Φανταστείτε, αν αγοράζατε ένα καφέ με 2 δολάρια, να έπρεπε να πληρώσετε 57 δολάρια για να πραγματοποιήσετε αυτή τη συναλλαγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης