Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βενεζουέλα μειώνει την παραγωγή πετρελαίου γιατί δεν έχει χώρους αποθήκευσης

H Βενεζουέλα μειώνει την παραγωγή πετρελαίου γιατί δεν έχει χώρους αποθήκευσης
H Βενεζουέλα μειώνει την παραγωγή πετρελαίου γιατί δεν έχει χώρους αποθήκευσης
Κάθε εβδομάδα η κρίση στη Βενεζουέλα γίνεται όλο και χειρότερη.
Υπάρχουν τώρα ενδείξεις ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας εισέρχεται σε μια επικίνδυνη νέα φάση.
Η Argus Media αναφέρει ότι η Βενεζουέλα έχει αρχίσει να «κλείνει προληπτικά μονάδες παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αποθήκευσης που αντιμετωπίζει, επιταχύνοντας περαιτέρω την πτώση της παραγωγής και φέρνοντας τη χώρα του ΟΠΕΚ πιο κοντά στο ψυχολογικό φράγμα παραγωγής του 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου/ημερα».



Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε κατά μέσο όρο στα 1,392 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον Μάιο του 2018, μειωμένη κατά 42.000 βαρέλια ημερησίως από τον Απρίλιο του 2018.
Οι αριθμοί μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα για την κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA.
Το πρόβλημα της εξαγωγικής ικανότητας έχει γίνει τόσο έντονο για την PDVSA, η οποία  απαιτεί από τους πελάτες της να στέλνουν πλοία που μπορούν να χειριστούν φορτία από πλοίο σε πλοίο, καθώς δεν υπάρχουν πλέον στη Βενεζουέλα επαρκείς χώροι αποθήκευσης πετρελαίου.
Η PDVSA σκέφτεται ακόμη να δηλώσει την ύπαρξη ανωτέρας βίας σε συμβάσεις τις οποίες δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η PDVSA θα έχει στη διάθεσή της μόνο 694.000 βαρέλια πετρελαίου για εξαγωγή τον Ιούνιο του 2018, ποσοστό που είναι μικρότερο από το ήμισυ των 1,495 εκατ. βαρελιών πετρελαίου που υποχρεούται να παραδώσει αυτό το μήνα.
Πηγές ανέφεραν στην Argus Media ότι η παραγωγή έπεσε μόλις στα 1,1 - 1,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις αρχές Ιουνίου, με μειούμενη πορεία για κάτω από 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Τα σημεία συμφόρησης στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και στα λιμάνια άνοιξαν μια εντελώς νέα κρίση.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του 2018, αλλά η μείωση της παραγωγής συμβαίνει πολύ ταχύτερα από ότι προέβλεπαν οι περισσότεροι.
Είναι δύσκολο να δούμε  την κατάσταση να αντιστρέφεται οποιαδήποτε στιγμή σύντομα στη Βενεζουέλα.
«Για τη Βενεζουέλα, δεν αναμένουμε καμία ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η IEA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης