Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα για την περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών αποφάσισε το κρατικό συμβούλιο της Κίνας

tags :
Μέτρα για την περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών αποφάσισε το κρατικό συμβούλιο της Κίνας
Μέτρα για την περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών αποφάσισε το κρατικό συμβούλιο της Κίνας
Η Κίνα διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι δεν θα αλλάξει την πολιτική της για την ενθάρρυνση των εισαγωγών, η οποία αποτελεί μία μείζονα αναπτυξιακή στρατηγική που δεν θα βοηθήσει μόνο στην αναβάθμιση της βιομηχανίας της αλλά θα τονώσει παράλληλα την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.
Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας - το υπουργικό συμβούλιό της - αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Li Keqiang, τη λήψη μίας σειράς κινήτρων για να ενισχυθούν περαιτέρω οι εισαγωγές.
Στη συνεδρίαση σημειώθηκε ότι ως συνέχεια της αναβάθμισης της εγχώριας κατανάλωσης και της στροφής της οικονομίας της στην ποιότητα, η Κίνα στηρίζει τις εισαγωγές προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης, φαρμάκων και εξοπλισμού για την αποκατάσταση και τη φροντίδα ηλικιωμένων. Περισσότερα μέτρα προωθούνται για τη μείωση των δασμών, τη βελτιστοποίηση των εκτελωνισμών και την άρση μη λογικών διοικητικών μέτρων και τελών.
Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Κίνας να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της, καθώς η χώρα εορτάζει την 40ή επέτειο της κίνησής της για μεταρρυθμίσεις και άνοιγμα, η οποία ήταν ο πρώτος και κυριότερος παράγοντας της οικονομικής ιστορίας επιτυχίας της, σημειώνει το πρακτορείο.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει από τη αρχή του έτους έναν μεγάλο αριθμό νέων πολιτικών για την περαιτέρω απελευθέρωση εγχώριων κλάδων και αύξηση των εισαγωγών.
Από την 1η Ιουλίου, ο μέσος δασμολογικός συντελεστής για είδη ρούχων, παπούτσια και καπέλα, είδη κουζίνας και αθλητικά είδη θα μειωθεί από 15,9% στο 7,1%, ενώ ο αντίστοιχος συντελεστής για οικιακές συσκευές, όπως τα πλυντήρια και τα ψυγεία, θα μειωθεί από 20,5% στο 8%.
Οι δασμοί για άλλα προϊόντα - μεταξύ των οποίων υδρόβια προϊόντα, κατεργασμένα τρόφιμα, απορρυπαντικά, καλλυντικά και ορισμένα φάρμακα - θα μειωθούν, επίσης, σημαντικά.
Οι δασμοί για τις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών τους θα μειωθούν, επίσης, σημαντικά από την ίδια ημερομηνία, για την αναβάθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 «Η πρωτοβουλία μας για την προώθηση των εισαγωγών δείχνει τη δέσμευση της Κίνας σε έναν νέο γύρο ανοίγματός της, στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της και στον οικονομικό μετασχηματισμό της και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Li Keqiang.
Περισσότερα από 8.000 είδη εισαγόμενων προϊόντων δεν υπάγονται σε δασμούς στη βάση συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με 23 χώρες και περιοχές.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου και ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων για εννιά συνεχόμενα χρόνια και είναι τώρα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ενέργειας.
Το ποσοστό της Κίνας στις παγκόσμιες εισαγωγές ανήλθε πέρυσι στο 10,2%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης