Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Εικόνα διάλυσης στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

Politico: Εικόνα διάλυσης στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου
Politico: Εικόνα διάλυσης στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου
Ο πρόεδρος Trump ήταν ευτυχής όταν ενεργούσε ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ σήμερα με δεδομένη την αποδιοργάνωση του αρμόδιου γραφείου επικοινωνίας, τα στελέχη του αισθάνονται ευχάριστα όταν ο ίδιος αναλαμβάνει τον ρόλο τους, σχολιάζει το «Politico».
Έτσι, την Παρασκευή (15/6) το απόγευμα βρισκόταν στο γραφείο Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μόνο ο R. Sax, λίγες ώρες μετά την απόφαση του πρόεδρου Trump να βγει από την απομόνωσή του, μετά το ταξίδι στη Σιγκαπούρη και να μιλήσει αιφνιδιαστικά για ένα 20λεπτο στους δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.
Εντός των δύο περιοχών του Λευκού Οίκου στις οποίες μπορούν να κινηθούν οι δημοσιογράφοι, δεν υπήρχε σχεδόν κανείς διαθέσιμος από το γραφείο Τύπου για να σχολιάσει την εντολή φυλάκισης του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, του P. Manafort, αλλά και την προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων να επιτύχουν μία συμφωνία για το μεταναστευτικό.
Κάποια στιγμή, δύο νεαρά στελέχη βρέθηκαν στο γραφείο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου L. Walters που απουσίαζε, ενώ άλλη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, η K. Lov, αποχώρησε την Παρασκευή αναλαμβάνοντας μία θέση στο υπουργείο Ενέργειας.
Άλλα στελέχη, τα περισσότερα από αυτά με εμπειρία από την προεκλογική εκστρατεία του Trump, είτε απολύθηκαν, είτε έχουν σταλεί σε άλλες υπηρεσίες.
Κάποια στελέχη ψάχνουν για άλλη εργασιακή απασχόληση, ενώ άλλα αναζητούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και με λιγότερο άγχος.
Tουλάχιστον δύο ακόμη στελέχη αναμένεται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και Ρεπουμπλικάνους που βρίσκονται κοντά στον Λευκό Οίκο.
Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σχετικά με την μαζική αποχώρηση στελεχών από τον Λευκό Οίκο, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν τουλάχιστον διασφαλίσει ότι τα στελέχη θ’ αποχωρούν ένα, ένα.
Παράλληλα, αποφεύγεται η δημιουργία εντυπώσεων ότι οι αποχωρήσεις έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις διαρροές πληροφοριών, παρά το γεγονός της ενόχλησης του Τραμπ για τις διαρροές στα αμερικανικά ΜΜΕ κι αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.
Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το πρόβλημα με τις διαρροές πληροφοριών έχει επηρεάσει την αποχώρηση των στελεχών.
Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί.
Ο μειωμένος αριθμός των στελεχών που εξακολουθούν ν’ ασκούν τα καθήκοντά τους έχει επηρεάσει αρνητικά το ηθικό των εργαζόμενων τόσο στο γραφείο που είναι υπεύθυνο για τα αμερικανικά ΜΜΕ, όσο και στο γραφείο που ασκεί τα καθήκοντα της επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.
Ο συνολικός αριθμός των στελεχών που απασχολούσαν τα δύο γραφεία έφτανε τα 36, ενώ δεν έχει διοριστεί διευθυντής μετά την αποχώρηση της X.Hics τον Μάρτιο.
«Η εσωτερική κατάσταση αμφιβολίας για το ποιος θα αποχωρήσει και πότε, βρίσκεται εκτός ελέγχου.
Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας, όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση εσωτερικής διαμάχης.
Ποιος νοιάζεται για το πώς θα παρουσιαστεί επικοινωνιακά ένα νομοσχέδιο, όταν προσπαθείς να υπονομεύσεις τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα σου;», αναρωτήθηκε ένα πρώην στέλεχος του Λευκού Οίκου.
Καθώς ο αριθμός των στελεχών μειώνεται, πρώην στελέχη του Λευκού Οίκου αναρωτιούνται ποιος θα κάνει τη δουλειά των στελεχών που βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα της ιεραρχίας που περιλαμβάνει την καταγραφή και παρουσίαση των σημείων ενδιαφέροντος για ομιλίες, τη συμμετοχή σε αιτήματα σχολιασμού από τα ΜΜΕ, τηλεοπτικές συνεντεύξεις για τα υψηλότερα στην ιεραρχία στελέχη, αλλά και τη συμμετοχή των δημοσιογράφων σε εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου.
Νυν και πρώην αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε μία πιο απλή μορφή άσκησης των καθηκόντων από τα στελέχη του γραφείου Τύπου, που είναι παρόμοια με αυτή της προεκλογικής εκστρατείας κι αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
«Έχουμε διαφορετικά καθήκοντα εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Θα κάνουμε πράγματα με διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο αλλά με άμεση αντίδραση.
Παράλληλα, έχουμε ενισχύσει το τμήμα της ψηφιακής τεχνολογίας», δήλωσε η Konwey.
Ένα από τα στελέχη που επωφελήθηκαν από τη νέα κατάσταση, είναι η Τζούλια Χέιν, προστατευόμενη του πρώην στρατηγική του Λευκού Οίκου S. Banon, καθώς ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα επικοινωνίας της K. Sadler που αποχώρησε πρόσφατα.
Η ίδια, τώρα, αποστέλλει σημεία ενδιαφέροντος ομιλιών, αλλά και μηνύματα σε πολιτικούς συμμάχους του Λευκού Οίκου.
Η Sadler αποχώρησε από τη θέση της νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο μετά το ζήτημα που προκλήθηκε από τη διαρροή στα αμερικανικά ΜΜΕ του απρεπούς σχολίου που είχε κάνει αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βετεράνου ρεπουμπλικανού γερουσιαστή T. Mcane.
Ωστόσο, με δεδομένη την διαμόρφωση των συνθηκών του προεκλογικού αγώνα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στο Κογκρέσο, ο Trump έχει ουσιαστική ανάγκη από μια ισχυρή ομάδα επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης