Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel – Macron – Juncker για το μέλλον της Ευρωζώνης – Επί τάπητος και το ελληνικό χρέος;

Συνάντηση Merkel – Macron – Juncker για το μέλλον της Ευρωζώνης – Επί τάπητος και το ελληνικό χρέος;
Στο επίκεντρο οι προτάσεις Macron για την εξέλιξη της Ευρωζώνης και την ενίσχυση της ΕΕ
Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, οι οποίοι θα συζητήσουν για την επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης αλλά και για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η ΕΕ.
Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεδομένου και του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, είναι πολύ πιθανό Macron και Juncker να ασκήσουν πιέσεις στη Merkel προκειμένου να χαλαρώσει η Γερμανία τη στάση της απέναντι στο ελληνικό χρέος, την ώρα που το Βερολίνο διαμηνύει πως θα δώσει κάτι «μικρό» για το ελληνικό χρέος.
Σε κάθε περίπτωση Merkel και Macron θα συζητήσουν για τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, για την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής άμυνας, για την κοινή πολιτική ασύλου και για τη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της τεχνητής νοημοσύνης.
Επί της ουσίας δηλαδή θα συζητήσουν επί των προτάσεων που έχει καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης ο Γάλλος πρόεδρος και οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη Γερμανία μετά τις εκλογές.
Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται κατόπιν της συνάντησης τους να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης