Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ήταν η καλύτερη δυνατή – Λύνουμε προβλήματα

Φίλης: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ήταν η καλύτερη δυνατή – Λύνουμε προβλήματα
Στόχος της κυβέρνησης ήταν να υλοποιήσει την εθνική γραμμή που βρήκε για το θέμα είπε ο κ.Φίλης
Ως την καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούσε να επιτευχθεί χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ν. Φίλης, ο οποίος απέρριψε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως στόχος ήταν να υλοποιήσει την εθνική γραμμή που βρήκε επί του εν λόγω θέματος.
«Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι θετικό στοιχείο.
Έχουμε ανάγκη να τα έχουμε καλά με τους γείτονες.
Προβλήματα μπορεί να έρθουν από την ισχυρή Τουρκία.
Πρέπει να προκαταλαμβάνουμε κινήσεις της Τουρκίας υπέρ των δικών της συμφερόντων» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Φίλης.
Αναφερόμενος στο τι απεκόμισε η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία, ο κ.Φίλης είπε ότι «είναι μια συμφωνία που για πρώτη φορά επιβλήθηκε η αλλαγή μιας ονομασίας, χωρίς να γίνει πόλεμος».
«Έτσι έχουμε όχι τη Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος στον αλυτρωτισμό» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίλυση του ζητήματος ήταν αναγκαία καθώς έχει αρχίσει η διαδικασία ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές θετικές αλλαγές σε μεταφορές, ενεργειακά, απασχόληση, κοκ.
«Ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία
Είναι μια συμφωνία για το μέλλον» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κυβερνητικής κρίσης και ότι αντιθέτως φάνηκε ότι συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι ή άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.
«Παρά την πίεση που ασκείται από τη ΝΔ και από την κα.Γεννηματά να υπάρξει κυβερνητική κρίση, αυτό το ζήτημα λύθηκε» είπε ο κ.Φίλης, αναφέροντας πως τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αποτελέσουν μέρος μιας αδίστακτης πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο κ.Φίλης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι στα εθνικά θέματα ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά, δηλαδή μια ακροδεξιά γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης