Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της παραγωγής ΟΠΕΚ - Στα 74,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της παραγωγής ΟΠΕΚ - Στα 74,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,87% στα 65,12 δολ. ανά βαρέλι
Υπό πιέσεις βρίσκεται σήμερα Τρίτη (19/6) το πετρέλαιο, καθώς ο ΟΠΕΚ εξετάζει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 300 χιλ. με 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέσα στους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,87% στα 65,12 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με αναφορές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας αργότερα εντός της εβδομάδας, οι δύο πλευρές αναμένεται να αποφασίσουν την αύξηση της παραγωγής τους, η οποία κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε υποστεί σημαντικές περικοπές.
«Κατά την άποψή μας, οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής καταδεικνύει ότι οι περικοπές έχουν ημερομηνία λήξης», αναφέρει σε σημείωμά της η επενδυτική τράπεζα Macquarie, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες των επενδυτών, οι οποίοι ανέμεναν επέκταση των περικοπών έως το 2019.
Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs εκτιμά ότι αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει μία θετική έκπληξη για τις τιμές του πετρελαίου.
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μικρή διαφάνεια σχετικά με την έκβαση της συνάντησης, αυτή η κίνηση βρίσκεται σε κοινή πορεία με τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ, οι οποίες ήταν ασήμαντες», αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα, ενω συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτό υποδεικνύει ότι η αγορά ίσως υποτιμά τους κινδύνους του γεγονότος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης