Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το Eurogroup θα δώσει λύση που θα δίνει έναν καθαρό διάδρομο στην Ελλάδα

Παππάς: Το Eurogroup θα δώσει λύση που θα δίνει έναν καθαρό διάδρομο στην Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα, πρέπει να πράξει το ίδιο και η άλλη πλευρά είπε ο κ.Παππάς
Αισιόδοξος ότι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα δώσει μια καθαρή λύση για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Θα πάρουμε μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεσμούς και στις χώρες που κατακρατούν το χρέος μας να πειστούν ότι η Ελλάδα θα έχει έναν καθαρό διάδρομο, δεν θα έχει πρόβλημα να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της.
Θα έχουμε μια ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν θέλει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, δεν θέλει την αύξηση του κατώτατου μισθού, προκρίνει ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και ασφαλιστικό και θέλει να επαναφέρει και την ποσόστωση 1 προς 5 στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
«Όλο αυτό το πακέτο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών θα επιβάλλονταν με κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία.
Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και δεν αντέχει να πηγαίνει προς το μέλλον με τόσο μεγάλες ανισότητες» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το νέο καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών.
«Όταν υπάρχει μία κυβέρνηση που τα βάζει με την καθεστηκυία τάξη και συγκεκριμένα συμφέροντα με επιμονή και υπομονή, μπορούμε σήμερα να χαμογελάμε που ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαδικασία.
Ο κόσμος γνωρίζει ποιες μάχες δόθηκαν και ποια συμφέροντα υπήρχαν.
Τώρα με έξι άδειες μιλάμε για 2.400 εργαζόμενους στα κανάλια, τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800.
Πρόκειται για μια σοβαρή ένεση απασχόλησης στον κλάδο» είπε ο κ.Παππάς.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση δεν θέλει μη βιώσιμα κανάλια με συμπιεσμένες αμοιβές εργαζομένων και δάνεια που δίνονταν με «αέρα», αλλά τηλεοπτικούς σταθμούς με υψηλές προδιαγραφές, με συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων, με ποιοτικό πρωτογενές τηλεοπτικό πρόγραμμα και καθαρούς κανόνες, υπογραμμίζοντας ότι τη στιγμή που μπαίνει η ρήτρα απασχόλησης δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μείωση του φόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης