Πολιτική

Λυκούδης για Κίνημα Αλλαγής: Δεν θα μακροημερεύσει, δεν πάει καλά γιατί δεν έχει συγκροτηθεί καλά

Λυκούδης για Κίνημα Αλλαγής: Δεν θα μακροημερεύσει, δεν πάει καλά γιατί δεν έχει συγκροτηθεί καλά
Η κα. Γεννηματά εξελέγη όταν δεν είχε συγκροτηθεί απολύτως τίποτα, μια ακόμα παραδοξότητα του χώρου είπε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την απογοήτευση και την πολιτική του αμηχανία, όπως είπε ο ίδιος, για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος εκτίμησε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτός ο πολιτικός φορέας θα καταφέρει να μακροημερεύσει.
«Το πρόβλημα με το Κίνημα Αλλαγής και με το αν θα μακροημερεύσει ή όχι, προσωπικώς μάλλον έχω επιφυλάξεις επί του θέματος, έχει σχέση με μια συνολικότερη αντίληψη για το πως λειτουργεί αυτός ο χώρος.
Επειδή έχουν αναδυθεί μια σειρά προβλήματα και είναι σοβαρά και ενδιαφέροντα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωτερικής δυσπιστίας, η οποία οξύνθηκε και με την ιστορία του Μακεδονικού.
Εγώ εδώ και καιρό έχω την εντύπωση ότι το πράγμα δεν πάει καλά.
Δεν έχω βέβαια ρόλο σε αυτό, γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί με τρόπο συγκεκριμένο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λυκούδης, ο οποίος ερωτηθείς για την χθεσινοβραδινή συνάντηση στελεχών του Ποταμιού υπό τον Στ. Θεοδωράκη, είπε πως αυτή έγινε για την ανταλλαγή απόψεων και όχι τη λήψη αποφάσεων.
Ερωτηθείς για τη Φώφη Γεννηματά και την απόφαση της να αγνοήσει τα υπόλοιπα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ.Λυκούδης ήταν ξεκάθαρος.
«Πολλοί από εμάς περάσαμε από την τρύπα της βελόνας για να κερδίσουμε τη λειτουργία των δημοκρατικών κομμάτων και των συλλογικών διαδικασίων.
Τώρα θα δημιουργηθεί σε μένα η λειτουργία ότι μιλάει ο αρχηγός και τα κεφάλια μέσα;
Αν είναι δυνατόν!
Προφανώς υπάρχει ένα ζήτημα και το έχω πει από την πρώτη ημέρα, ότι το μόνο εκλεγμένο όργανο αυτού του χώρου είναι η κα. Γεννηματά και γι' αυτό πρέπει να συγκροτηθεί με συγκεκριμένο τρόπο το Κίνημα Αλλαγής.
Η κα. Γεννηματά εξελέγη όταν δεν είχε συγκροτηθεί απολύτως τίποτα, άλλη παραδοξότητα του χώρου.
Το είπα 100 φορές δεν με άκουγε κανένας, παιδιά εκλέγουμε αρχηγό χωρίς να έχουμε στοιχειωδώς συγκροτήσει οτιδήποτε;
Θα το βρούμε μπροστά μας.
Και το βρήκαμε!.
Ξέρετε με πόσο κόπο και προσπάθεια και κάποιες φορές απολύτως μόνος μου, πάλευα για να συγκροτηθεί ο χώρος.
Σήμερα, όταν βλέπω τα προβλήματα που έχει και τους κινδύνους να μην υπάρξει έτσι όπως υπήρχε μέχρι τώρα, η απογοήτευσή μου είναι τριπλή και τετραπλή σε σχέση με άλλους, που δεν την πίστευαν από την αρχή αυτή την ιστορία.
Όμως, αντικειμενικά τα προβλήματα είναι όπως σας τα περιέγραψα, είναι ένας χώρος που δεν έχει συγκροτηθεί καλά και γι'αυτό δεν μπορεί να συνεννοηθεί και καλά» είπε ο κ.Λυκούδης, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του.
«Αισθάνομαι μια πολιτική αμηχανία.
Χρειάζονται υπερβάσεις, τις οποίες δεν βλέπω.
Τιμώ και σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, αλλά εγώ δεν προσπάθησα να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ plus.
Δεν είναι αυτό που σκέφτηκα και προσπάθησα, και το λέω καλοπροαίρετα» είπε ο κ.Λυκούδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης