Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται ο χρυσός μετά τις νέες εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,39% και τα 1.281,18 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ενισχύεται ο χρυσός μετά τις νέες εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,39% και τα 1.281,18 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -0,78% έναντι του γεν Ιαπωνίας
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (19/6) ο χρυσός, καθώς οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στρέφει όλο και περισσότερο τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 11:32 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.281,18 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -0,78% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,69 γεν.
Χθες (18/6), ο μερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 10% σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνας στις ΗΠΑ συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Άμεση ήταν η απάντηση από την Κίνα, η οποία προειδοποίησε τον Trump ότι σε αυτήν την περίπτωση η αντίδραση της είναι έντονη και σθεναρή.
Σε ανακοίνωση του ο Trump έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης για το διεθνές εμπόριο (USTR), Robert Lighthizer να καταρτίσει κατάλογο των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί.
Όπως είπε, ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σε αντίποινα για την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων.
«Η Κίνα προφανώς δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τις άδικες πρακτικές της που σχετίζονται με την απόκτηση αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αντί να αλλάξει αυτές τις πρακτικές, τώρα απειλεί εταιρείες, εργαζόμενους και αγρότες των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν έκαναν τίποτα λάθος».
«Μετά την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας, οι δασμοί αυτοί θα τεθούν σε ισχύ εάν οι Κίνα αρνηθεί να αλλάξει τις πρακτικές της και επίσης εάν επιμείνει να προχωρήσει με τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα», καταλήγει ο αμερικανός πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του αμερικανικού νομίσματος, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο ελκυστικό προς τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,40 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή της πλατίνας υποχωρεί κατά -0,59% στα 878,70 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης