Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,8% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,8% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +1,8%
Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Eurostat, μετά από την πτώση που σημειώθηκε κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,2%.
Ο τομέας των πολιτικών μηχανικών κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη της τάξεως του +4%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο τομέας που αφορά τις κατασκευές κτηρίων, και συγκεκριμένα στο +1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,8%, με τον τομέα των πολιτικών μηχανικών να καταγράφει ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,1% και τις κατασκευές κτηρίως να ενισχύονται κατά +1,8% σε ετήσια βάση.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,9%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Σλοβενία (+9,8%) και Ουγγαρία (+6,5%) ενώ αντίθετη η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Βέλγιο (-1,8%) και Ισπανία (-3,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης