Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη αύριο Τετάρτη 20/6 στη Β. Ελλάδα – Πυρά στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Περιοδεία Μητσοτάκη αύριο Τετάρτη 20/6 στη Β. Ελλάδα – Πυρά στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Να εξηγήσει ο κ.Κοτζιάς στους Έλληνες γιατί παραχώρησε τη δυνατότητα στους Σκοπιανούς να λέγονται Μακεδόνες ζητά η ΝΔ
Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 20/6 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να εξαπολύσει μια ακόμα δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία για το Σκοπιανό.
Ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Κιλκίς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης ενώ στις 21:00 το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο «Export Summit VΙ» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
Κατά την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης θα επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της ΝΔ ότι με τη συμφωνία αυτή παραχωρείται στους Σκοπιανούς η δυνατότητα να λέγονται Μακεδόνες και να μιλούν τη μακεδονική γλώσσα, κάτι που όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είχε δεχθεί καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν.
Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει πως θεωρεί κακή τη συμφωνία για το Σκοπιανό και ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, απαντώντας παράλληλα και επί του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας FAZ, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαιώνει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία, εάν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή και είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Ωστόσο, θα επισημάνει ότι όσο περνά ο καιρός η συμφωνία αυτή δημιουργεί τετελεσμένα και συνεπώς καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και για αυτό θα σημειώσει πως αποφάσισε να προχωρήσει και να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ήδη η ΝΔ έχει διαψεύσει απόλυτα το δημοσίευμα, κάτι που αναμένεται με κατηγορηματικό τρόπο να κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα υποστηρίξει πως σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός της Ελλάδας.


ΝΔ σε Κοτζιά: Γιατί έδωσες τη δυνατότητα στους Σκοπιανούς να λέγονται Μακεδόνες;

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1
«Στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων, ο κ. Νίκος Κοτζιάς απαντά με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του.
Αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, ας εξηγήσει στους Έλληνες ένα μόνο πράγμα:
Γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν "Μακεδόνες" και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;» ρωτά σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης