Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τιτάν: Στις 25 Ιουνίου 2018 η αποκοπή μερίσματος - Από 2 Ιουλίου η καταβολή

Τιτάν: Στις 25 Ιουνίου 2018 η αποκοπή μερίσματος - Από 2 Ιουλίου η καταβολή
Από τις 2 Ιουλίου 2018 θα ξεκινήσει η καταβολή του μερίσματος της Τιτάν, ενώ ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 25η Ιουνίου 2018
Από τις 2 Ιουλίου 2018 θα ξεκινήσει η καταβολή του μερίσματος της Τιτάν, ενώ ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 25η Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/6/2018) η εταιρεία, με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 1.6.2018, το μέρισμα για τη χρήση 2017 ανέρχεται σε 0,05 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο).
Το ανωτέρω ποσό μερίσματος θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία και συνεπώς θα ανέλθει σε μικτό ποσό 0,052716 ευρώ ανά μετοχή.
Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί ο αναλογών στο μέρισμα φόρος 15% και συνεπώς, το τελικό ποσό που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέρχεται σε 0,044809 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο).
Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στo Σ.Α.Τ. την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.
Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και συνεπώς από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό και θα διενεργηθεί από τις πληρώτριες τράπεζες «Αlpha Bank Α.Ε.» και «Alpha Bank Cyprus Limited», ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), ήτοι Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες, για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.
2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) τον οποίο έχει δηλώσει ο μέτοχος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμό 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των χειριστή/των του.
Αφορά μόνο τους μετόχους που έχουν δηλώσει IBAN στην πληρώτρια τράπεζα – «Αlpha Bank Α.Ε.»
3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – «Αlpha Bank Α.Ε.» και «Alpha Bank Cyprus Limited» για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους με τους τρόπους 1 και 2.
Επίσης δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε η χρηματική διανομή θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, οι μέτοχοι μπορούν να δηλώσουν στο Σ.Α.Τ. μέσω των χειριστών τους να μη γίνει χρήση οποιουδήποτε δηλωμένου IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και να δώσουν οδηγίες προς τις πληρώτριες Τράπεζες για χρήση άλλου ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού τους.
Για την πληρωμή από το Δίκτυο καταστημάτων των ανωτέρω πληρωτριών τραπεζών είναι αναγκαία η προσκόμιση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ).
Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.
Από την 1.1.2019 η πληρωμή μερίσματος θα καταβάλλεται μόνο από το Δίκτυο καταστημάτων της «Αlpha Bank Α.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης