Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στα 28,4 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Απρίλιο 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στα 28,4 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Απρίλιο 2018
Για το σύνολο των δώδεκα τελευταίων μηνών, η Ευρωζώνη σημείωσε πλεόνασμα ύψους 413,7 δισ. ευρώ
Περαιτέρω πτώση σημείωσε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ειδικότερα, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε στα 28,4 δισ. ευρώ, έναντι 32,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, όπου το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν ενισχυμένα, λαμβάνοντας υπόψην τις εποχιακές μεταβολές και τις ημερολογιακές επιδράσεις.
Το πλεόνασμα της Ευρωζώνης παρέμεινε αυξημένο σε δωδεκάμηνη βάση, μία τάση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επικρίσεις από τις ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει ασκήσει επανειλλημμένα κριτική στη Γερμανία, για το διογκούμενο εμπορικό πλεόνασμα.
Για το σύνολο των δώδεκα τελευταίων μηνών, η Ευρωζώνη σημείωσε πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους 413,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης