Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Πρέπει να παραμείνουμε σε πορεία μείωσης του χρέους

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Πρέπει να παραμείνουμε σε πορεία μείωσης του χρέους
Η Ιταλία θα προσπαθήσει να μειώσει το χρέος της για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η Ιταλία θα προσπαθήσει να μειώσει το χρέος της για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας αρχίζουν να υποχωρούν, δήλωσε σήμερα (19/6/2018) ο ιταλός υπουργός Οικονομίας, Giovanni Tria.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Tria δήλωσε ότι «η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι απαραίτητη» για την Ιταλία, της οποίας το χρέος ανέρχεται σε περίπου 1,3 φορές η ετήσια οικονομική της παραγωγή.
«Για το συμφέρον της χώρας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δράσει για να αποτρέψει οποιαδήποτε επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της», ανέφερε ο Tria στους βουλευτές.
«Πρέπει να παραμείνουμε στην πορεία μείωσης του χρέους και πάνω απ’ όλα πρέπει να αποφύγουμε την αύξηση του χρέους για τη χρηματοδότηση των τρεχουσών δαπανών», τόνισε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή στο β’ τρίμηνο ήταν παρόμοια με εκείνη του πρώτου, ενώ πρόσθεσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι τώρα λιγότερο ευνοϊκές από ό,τι πριν από μερικούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης