Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Saxo Bank εντάσσει στις επενδυτικές της επιλογές μετοχές κατηγορίας A από την Κίνα

tags :
Η Saxo Bank εντάσσει στις επενδυτικές της επιλογές μετοχές κατηγορίας A από την Κίνα
Ανταγωνιστικές προμήθειες και πρόσβαση στις αναπτυξιακές ευκαιρίες της Κίνας μέσω της σύνδεσης Stock Connect του Χονγκ Κονγκ
Η Saxo Bank, πρωτοπόρος του Fintech με έμφαση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπλούτισε περαιτέρω τη σειρά επενδυτικών προϊόντων της με την προσθήκη μετοχών κατηγορίας Α από την Κίνα.
Οι πελάτες της Saxo Bank θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές σε μετοχές κατηγορίας Α στα χρηματιστήρια μετοχών της Σαγκάης και της Σεντζέν. Η πρόσβαση θα καταστεί δυνατή μέσω της σύνδεσης Stock Connect του Χονγκ Κονγκ, μιας συνεργασίας ανάμεσα στα χρηματιστήρια μετοχών του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και της Σεντζέν, η οποία επιτρέπει σε διεθνείς και Κινέζους επενδυτές να διαπραγματεύονται τίτλους από τις μεταξύ τους αγορές.
Η νέα επενδυτική πρόταση θα γίνει διαθέσιμη σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η Saxo Bank – εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας, όπου θα υλοποιηθεί αργότερα.
Η Saxo Bank προσθέτει τις εν λόγω μετοχές σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιγμή, καθώς πρόσφατα οι κινέζικες μετοχές κατηγορίας Α εντάχθηκαν στον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών ενώ οι ρυθμιστικές αρχές τετραπλασιάσαν την ημερήσια ποσόστωση επιτρεπτής διαπραγμάτευσης μέσω του προγράμματος Stock Connect.
Σχολιάζοντας τη νέα πρόταση, ο Kim Fournais, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε:
«Η προσθήκη μετοχών κατηγορίας Α από την Κίνα ενισχύει την ήδη πλούσια επενδυτική μας πρόταση για ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές, και παρέχει στους πελάτες μας πρόσβαση σε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη μιας γκάμας χρηματοπιστωτικών μέσων που θα καταστήσει τη Saxo Bank βασική επενδυτική "πύλη" προς τις κινεζικές αγορές.»
«Η Κίνα αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη περίπτωση ανάπτυξης του αιώνα μας – και η επιθυμία των επενδυτών να συμμετάσχουν σε αυτή την ανάπτυξη μέσω των κεφαλαιαγορών είναι έντονη.
Οι επενδυτές είχαν αρκετά μικρή έκθεση στις κινεζικές μετοχές, και σε συνδυασμό με την πρόσφατη προσθήκη των κινεζικών μετοχών κατηγορίας Α στον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών, το ενδιαφέρον για τις μετοχές αυτές ενισχύεται.»
Η Saxo Bank εξακολουθεί να προσφέρει ορισμένα από τα πιο ανταγωνιστικά επίπεδα προμήθειας για τη διαπραγμάτευση χρηματοπιστωτικών μέσων, και οι μετοχές Α της Κίνας δεν αποτελούν εξαίρεση.
Η Saxo Bank παρέχει μία από τις πιο ανεπτυγμένες και ολοκληρωμένες πλατφόρμες συναλλαγών για πολλαπλά προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμες.
Η προσθήκη των κινεζικών μετοχών κατηγορίας A ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Saxo Bank ως πάροχο ασυναγώνιστης πρόσβασης στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.
Χάρη στη διασύνδεσή της με περισσότερους από 100 παγκόσμιους παρόχους προϊόντων και ρευστότητας, η Saxo Bank προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 35.000 χρηματοπιστωτικά μέσα σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως ETF, μετοχές, ομόλογα, CFD, συνάλλαγμα, συμβόλαια Futures και Option, και δυνατότητα διαχείρισής τους από έναν ενιαίο λογαριασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης