Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε επίπεδα ρεκόρ συνολικά 62 υποψήφιοι για την θέση του CEO στην Εθνική – Στις 27 Ιουνίου το Nomination Committee

Σε επίπεδα ρεκόρ συνολικά 62 υποψήφιοι για την θέση του CEO στην Εθνική – Στις  27 Ιουνίου το Nomination Committee
Σε επίπεδα ρεκόρ ξεπερνούν τους 62 οι υποψήφιοι για την θέση του CEO στην Εθνική τράπεζα
Σε επίπεδα ρεκόρ φθάνει η συμμετοχή τραπεζικών στελεχών για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική τράπεζα καθώς έως τώρα οι υποψήφιου – ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τους 62.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές από τους 62 οι 45 είναι έλληνες που βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα ενώ περίπου 9 ή 11 προέρχονται από το εξωτερικό ενώ υπάρχουν και ξένοι ενδιαφερόμενοι.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής και άλλοι αρμόδιοι προσεγγίζουν τραπεζικά στελέχη ενώ ξεκινάει τις διαδικασίες και η Egon Zehnder.
Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι όταν συνταχθεί η short list θα περιλαμβάνει από 3 έως 5 τραπεζικά στελέχη.
Το βασικότερο όλων είναι ότι μεταξύ των συμμετεχόντων είναι όλοι όσοι φαντάζεται ο καθένας αλλά υπάρχουν και ορισμένες εκπλήξεις.
Π.χ. πρώην στελέχη της Εθνικής έχουν εμφανιστεί να διεκδικούν την θέση ενώ στελέχη και από τις 4 συστημικές – και όχι μόνο – τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews

Πιθανότατα στις 27 Ιουνίου ή 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Nomination Committee της Εθνικής Τράπεζας για να καθορίσει το πλαίσιο για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Με βάση ορισμένες ενδείξεις στην αρμόδια επιτροπή της Εθνικής θα εξεταστούν πρόσωπα όχι ακόμη στην φάση της αξιολόγησης αλλά της λίστας που θα αρχίζει να βολιδοσκοπεί ο ειδικός σύμβουλος που έχει αναλάβει την διαδικασία.
Πηγή στην Εθνική τράπεζα που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews τόνισε ότι το καλό σενάριο θα ήταν 10-15 Ιουλίου η Εθνική να έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Το αργότερο όμως αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει όλα να έχουν ξεκαθαρίσει και θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα, το ενδιαφέρον και άλλα.
Προφανώς και η επιλογή προσώπων είναι κομβικής σημασίας.
Ο Παύλος Μυλωνάς ο σημερινός μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος ξεκάθαρα ενδιαφέρεται και θα είναι βασικός υποψήφιος.
Όμως θα υπάρξουν και άλλοι.
Τα πρόσωπα κλειδιά που θα διαδραματίσουν ρόλο είναι
-Ο Μιχαηλίδης ο πρόεδρος της Εθνικής
-Το ΤΧΣ ο βασικός μέτοχος με 40%
-Το διοικητικό συμβούλιο
-Ο SSM που επίσης παίζει ρόλο
-Ο ρόλος της ΤτΕ είναι περιορισμένος αν και στο παρασκήνιο εμπλέκεται.

Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι;

Προφανώς και αυτή η πληροφορία είναι η πιο σπουδαία.
Το bankingnews γνωρίζει – με έμφαση στο γνωρίζει – πολλά στελέχη που θα ήθελαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, κάποια δεν θα το κάνουν και κάποιοι θα ρισκάρουν.
Όμως έχουμε αποφασίσει επειδή είναι και ενεργά στελέχη τραπεζών να μην δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου στελέχη τραπεζών…ενδιαφέρονται για άλλη τράπεζα και δημιουργούνται εσωτερικά ζητήματα.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα – τα οποία ούτε καν περνούν από το μυαλό – αλλά έχουμε αποφασίσει να μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης