Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΠΟΕ προτείνουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΠΟΕ προτείνουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά το παγκόσμιο εμπόριο
Οι ηγέτες της ΕΕ σχεδιάζουν να προωθήσουν βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η παγκόσμια εμπορική τάξη εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων που προκάλεσαν οι δασμοί του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Στη σύνοδο της 28ης και 29ης Ιουνίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα επαναλάβουν την κριτική για την επιβολή δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα από τις ΗΠΑ.
Η ΕΕ επιθυμεί να αποτρέψει τον αυξανόμενο προστατευτισμό εκ μέρους του Trump, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπονόμευση της παγκόσμιας… ειρήνης στον τομέα του εμπορίου, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών θα παράσχει επίσης στήριξη στην καταγγελία της ΕΕ στον ΠΟΕ κατά των δασμών σε χάλυβα και αλουμινίου στις από τις ΗΠΑ.
Το σχέδιο δήλωσης της συνόδου κορυφής της ΕΕ περιλαμβάνει έναν κατάλογο τομέων όπου ο ΠΟΕ θα μπορούσε να καταστεί πιο αποτελεσματικός και ζητεί από την Επιτροπή να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην πρόταση βελτιώσεων.
«Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης και εμβάθυνσης του πολυμερούς συστήματος βασισμένου σε κανόνες.
Καλούμε την Επιτροπή να προτείνει μια συνολική προσέγγιση για τη βελτίωση, μαζί με ομοϊδεάτες εταίρους, της λειτουργίας του ΠΟΕ σε κρίσιμους τομείς, όπως πιο ευέλικτες διαπραγματεύσεις, νέοι κανόνες που αντιμετωπίζουν τα σημερινά κενά, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των επιδοτήσεων, των εμπορικών δαπανών, μιας νέας προσέγγισης για την ανάπτυξη και της αποτελεσματικής και διαφανούς εφαρμογής, με στόχο την εξασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης