Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό δολάριο, ξεπέρασε τις 95 μονάδες ο δείκτης

tags :
Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό δολάριο, ξεπέρασε τις 95 μονάδες ο δείκτης
Σε νέο υψηλό έτους «σκαρφάλωσε» ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ
Στο υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος αναρριχήθηκε ο δείκτης δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών (ICE U.S. Dollar Index), καθώς η νέα ένταση στις εμπορικές σχέσεις αποδυναμώνει τα κύρια ανταγωνιστικά νομίσματα.
Ειδικότερα, στις 21:30, ο δείκτης -μία ενιαία τιμή έναντι των κύριων έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων- διαπραγματεύεται πάνω από το ορόσημο των 95 μονάδων, υποδεέστερα, ωστόσο, από τα ιστορικά υψηλά -άνω των 102 μονάδων- του περασμένου έτους.
Το επικρατέστερο αποθεματικό νόμισμα δέχεται, επίσης, ώθηση από τη συνεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Federal Reserve, με το εύρος επιτοκίων να διαμορφώνεται επί του παρόντος στο 1,75%-2%, έπειτα από δύο αυξήσεις εντός του 2018.
Σε ότι αφορά στις επιμέρους ισοτιμίες, το δολάριο ΗΠΑ καταγράφει «ράλι» έναντι της βρετανικής λίρας, άνω του 0,5% σε ημερήσια βάση, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος έναντι του ευρώ.
Σε αντίθετο κλίμα, το δολάριο καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διατηρώντας, όμως, το ψυχολογικό όριο των 110 γεν.
Αναλυτικότερα:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης