Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το «μαύρο ξίφος» της Κίνας τρομάζει την Ουάσιγκτον

tags :
Το «μαύρο ξίφος» της Κίνας τρομάζει την Ουάσιγκτον
Το «μαύρο ξίφος» της Κίνας τρομάζει την Ουάσιγκτον
Tο Πεκίνο έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία για αυτό που εικάζεται ότι είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο κλίμακας του «μαύρου ξίφους» ενός νέου  μαχητικού αεροσκάφους το οποίο θα μπορούσε να είναι το πρώτος μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με τεχνολογία Stealth (μη ανιχνεύσιμο από ραντάρ) έκτης γενιάς.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, δοκιμές υπερηχητικών αεροσκαφών και πυραύλων, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε ακόμη στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Σύμφωνα με το Defence Weekly, η φωτογραφία χωρίς ημερομηνία παρουσιάζει ένα πλήρες μοντέλο του μη επανδρωμένου εναέριου πολεμικού αεροσκάφους (UCAV) της Κίνας (AVIC).



Ο Kelvin Wong, αμυντικός αναλυτής της Σιγκαπούρης για την Εβδομαδιαία Άμυνα του Jane, περιγράφει τα υπερηχητικά και μυστικά χαρακτηριστικά του «μαύρου ξίφους».
«Η φωτογραφία δείχνει στο παρασκήνιο ένα μεγάλο, επιμήκη, αεριωθούμενο αεροπλάνο με μια κοιλιακή πρόσληψη αέρα του κινητήρα που υιοθετεί ένα σχεδιασμό στροβίλων χωρίς στροφείς εισόδου (DSI).
Οι κινεζικοί χαρακτήρες για το «μαύρο» και το «σπαθί» είναι σαφώς διακοσμημένοι στην πλατφόρμα κατά μήκος της πλευράς της εισόδου του αέρα, αν και η εικόνα δεν καταγράφει το υπόλοιπο σώμα του αεροσκάφους πέρα από το μεσαίο τμήμα του.
Οι λεπτομέρειες των φυσικών διαστάσεων και δυνατοτήτων του UCAV παραμένουν άγνωστες, αλλά η οπτική εκτίμηση χρησιμοποιώντας την ομάδα 19 ατόμων που φαίνονται στη φωτογραφία υποδηλώνουν ότι το αεροσκάφος έχει μήκος τουλάχιστον 12 μέτρα.
Προφανώς, ένα εννοιολογικό μοντέλο του αεροσκάφους αποκαλύφθηκε στην έκθεση Airshow China 2006.
Ο εξορθολογισμένος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με ένα πτερύγιο δέλτα και δίδυμους επικλινούς σταθεροποιητές, φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπο με το μοντέλο του 2006 έναντι του αεροσκάφους πλήρους κλίμακας (που φαίνεται παρακάτω).






Ο Justin Bronk, στρατηγικός αερομεταφορέας στο Royal United Services Institute, δήλωσε στην Business Insider ότι το «μαύρο σπαθί» «αντιπροσωπεύει μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού» από τα αμερικανικά σχέδια αεριωθούμενων αεροσκαφών έκτης γενιάς.



Ο Bronk εξέτασε την εικόνα του Dark Sword και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το jet αναπτύχθηκε για υπερηχητική πτήση παρά για πλήρεις δυνατότητες stealth.
Έχοντας αναπτύξει το Chengdu J-20, ένα μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που κατασκευάστηκε από την Chengdu Aerospace Corporation της Κίνας για την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, φαίνεται ότι το Πεκίνο μεταφέρει γρήγορα αυτές τις εφαρμογές σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη



Η Κίνα θα μπορούσε να είναι έτοιμη να εισέλθει στη χρυσή εποχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Πώς θα απαντήσει η Ουάσινγκτον;


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης