Ενέργεια

Πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,2% η πτώση για το αμερικανικό αργό

Πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,2% η πτώση για το αμερικανικό αργό
Οριακά άνω των 65 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 75 δολ. το Brent
Πτωτικά κινήθηκε ο μαύρος χρυσός στη σημερινή (19/6) συνεδρίαση, καθώς εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Ισχυρότερες οι απώλειες για το ελαφρύ, αμερικανικό αργό (WTI), με το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 να υποχωρεί 1,25% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 65,07 δολαρίων.



Ηπιότερη η πτώση για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του Brent, με την αποδυνάμωση να φθάνει στο 0,2% και τα 75,13 δολάρια το βαρέλι.
«Το WTI είναι πιο ευάλωτο στις εξελίξεις σε σύγκριση με το Brent, ενώ η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο τύπων αργού πετρελαίου ξεπέρασε εκ νέου τα 10 δολάρια το βαρέλι», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, o Jim Ritterbusch, πρόεδρος της εταιρείας Ritterbusch and Associates.
Προσέθεσε ακόμη ότι «το Brent έχει δεχθεί στήριξη από τις ανησυχίες για μείωση της παροχής πετρελαίου από τη Λιβύη, καθώς έχει υποχωρήσει κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, λόγω επιθέσεων σε δύο terminals μεταφοράς μαύρου χρυσού».



Επενδυτές και αναλυτές εμφανίζονται όλο και πιο βέβαιοι ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει την Παρασκευή 22/6, όπου και συνεδριάζει, σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του, κίνηση που θα ακολουθήσει και η Ρωσία, πιθανώς κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην τιμή του μαύρου χρυσού, αν και οι αναλυτές διαφωνούν για το κατά πόσο αυτές οι πιέσεις θα διατηρηθούν ή όχι για μεγάλο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης