Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα στο προσφυγικό

Bild: Πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα στο προσφυγικό
Bild: Πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα στο προσφυγικό
Η Bild υπογραμμίζει τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που έχει η αποστολή της γερμανίδα καγκελαρίου A. Merkel, να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της σε διάστημα δύο εβδομάδων –ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ- να συγκλίνουν σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό.
Μετά το τελεσίγραφο που έλαβε από τον κυβερνητικό της εταίρο, τους βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), η καγκελάριος καλείται να δράσει ταχύτατα.
Σε αυτό το έργο έχει τη στήριξη του γάλλου προέδρου Macron, επισημαίνει η Bild, αναφέροντας ότι «η Γερμανία και η Γαλλία προέβησαν σε αμοιβαίες διαβεβαιώσεις ότι η ΕΕ οι ήδη καταγεγραμμένοι πρόσφυγες εντός ΕΕ θα μπορούν να οδηγούνται το ταχύτερο δυνατόν στην πρώτη χώρα καταγραφής τους, δήλωσε ο Macron μετά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ».
Η Bild επισημαίνει ότι δεδομένου ότι «μια συμφωνία-αστραπή στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών θα ισοδυναμούσε με θαύμα», η καγκελάριος Merkel ποντάρει σε διμερείς συμφωνίες.
 «Ωστόσο συσσωρεύονται πάρα πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα», παρατηρεί η εφημερίδα.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Ιταλία θέτει το εξής ερώτημα: «Δύο χώρες που αισθάνονται και οι ίδιες ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη άφιξη προσφύγων θα πρέπει τώρα να τιμωρηθούν, παίρνοντας πίσω πρόσφυγες επειδή τους είχαν καταγράψει;»

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης