Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesschau: H Ελλάδα ελπίζει σε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό

Tagesschau: H Ελλάδα ελπίζει σε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό
Tagesschau: H Ελλάδα ελπίζει σε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό
Στο άλυτο ζήτημα του προσφυγικού, ένα από τα κύρια θέματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου, εστιάζει για άλλη μια φορά ο γερμανικός Τύπος.
Η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD επικεντρώνεται στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρει ότι στην Ελλάδα «υπάρχει ελπίδα για εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης».
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «περί τις 50.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Αισθάνονται ότι σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει επανειλημμένα ότι θέλει να συνεργαστεί καλά με τη Γερμανια».
Ο γερμανός ανταποκριτής υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του απελθόντος υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με τις οποίες εξήρε τη συμβολή της Γερμανίας στο προσφυγικό, σε αντίθεση με άλλες χώρες που «δεν κάνουν τίποτα».
Το δημοσίευμα εφιστά την προσοχή στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας. «Κυρίως στα ελληνικά νησιά διατηρούνται οι έντονες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
Θα έπρεπε κανονικά να κάνει περισσότερα διασφαλίζοντας καλύτερους όρους φιλοξενίας στους τρομακτικά υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς».
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι παρά «τα καλά λόγια» που λέγονται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, «και στην Ελλάδα παραμένει στην πολιτική ημερήσια διάταξη κυρίως ο εκφοβισμός (σ.σ. των προσφύγων). Κανένα μέλος της κυβέρνησης στην Αθήνα δεν βάζει μεν στο στόμα του αυτή τη λέξη.
Ωστόσο τα σκάφη της Frontex στο Αιγαίο, οι συρμάτινοι φράχτες γύρω από τους προσφυγικούς καταυλισμούς και ο μεγάλος χρόνος αναμονής στις διαδικασίες ασύλου είναι σαφή μηνύματα προς τους πρόσφυγες που περιμένουν στις τουρκικές ακτές ότι είναι προτιμότερο να μην έρθουν καν στην Ελλάδα».
 


www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης