Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Συντηρητικό το Κίνημα Αλλαγής – Αποφασίζουμε την 1η Ιουλίου αν θα φύγουμε

Θεοδωράκης: Συντηρητικό το Κίνημα Αλλαγής – Αποφασίζουμε την 1η Ιουλίου αν θα φύγουμε
Δεν θα είμαι υποψήφιος με άλλο κόμμα, η συμφωνία με τα Σκόπια είναι καλή υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι το Ποτάμι δεν πεθαίνει διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα και ότι την 1η Ιουλίου θα αποφασίσει το Ποτάμι αν θα φύγει ή όχι από το Κίνημα Αλλαγής.
«Δεν θα αντικαταστήσουμε τον κ.Καμμένο στην κυβέρνηση.
Στηρίζουμε με τόλμη στη Βουλή τα ωφέλιμα για την κοινωνία μέτρα, καταψηφίζουμε τα λάθος μέτρα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι καλή.
«Προφανώς και η συμφωνία μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Πρέπει όμως να κλείσουμε τα μέτωπα της χώρας στον Βορρά με την πάγια πατριωτική θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: σύνθετη ονομασία.
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τα βασικά πράγματα.
Εδώ και 25 χρόνια έχουμε δώσει το όνομα, καθώς όλοι την είχαν αναγνωρίσει Δημοκρατία της Μακεδονίας» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η απειλή έρχεται από την Τουρκία.
«Απειλούμαστε στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο.
Εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας.
Να μη σπαταλάμε δυνάμεις στα βόρεια.
Να μην σπαταλάμε, λοιπόν, δυνάμεις σε ανύπαρκτους κινδύνους.
Το καλό της συμφωνίας είναι ότι υπάρχει μια ΕΕ, η οποία θα εγγυηθεί ότι αυτή η χώρα δεν θα έχει αλυτρωτικές διαθέσεις έναντι της Ελλάδας» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι  «χάσαμε έναν πόλεμο 25 χρόνων με την πΓΔΜ και τώρα πρέπει να απλώσουμε ένα χέρι για να μην κάνει την επέλασή της εκεί η Τουρκία».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής είπε ότι είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θα θέλαμε.
«Δεν μπήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής για να διεκδικήσουμε θέσεις αλλά για να σπρώξουμε παραδοσιακές δυνάμεις σε πιο προοδευτικές θέσεις.
Είναι τελικά πολύ δύσκολο.
Το Κίνημα Aλλαγής είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θα θέλαμε» είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι την 1η Ιουλίου θα αποφασίσουμε εάν θα φύγουμε από το Κίνημα Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης