Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +0,41% και τα 75,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +0,41% και τα 75,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,72% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,22 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τετάρτη (20/6) το πετρέλαιο, καθώς το Ιράν αντιτίθεται απέναντι στις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ, σε ότι αφορά την πρόθεση του Οργανισμού να προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση της παραγωγής.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,39 δολ. ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,72% στα 65,22 δολ. ανά βαρέλι.
«Δεν πιστεύω ότι μπορούσε να επιτύχουμε μία συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, ενόψει της συνάντησης των χωρών του Οργανισμού στη Βιέννη.
«Η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσει να επιτύχει συναίνεση, αλλά εάν αυτό αποτύχει, εκτιμώ ότι το Ριάντ δε θα περιοριστεί και θα προσθέσει στην αγορά τον όγκο βαρελιών που θεωρεί κατάλληλο», υπογραμμίζει ο αναλυτής της RBC Capital Market, Helima Croft.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία την Παρασκευή (22/6) στη Βιέννη, οι δύο πλευρές αναμένεται να συμφωνήσουν στη σταδιακή αύξηση της παραγωγής τους, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ελλείμματος στην αγορά.
Παρά την πτώση που εμφανίζει το αμερικανικό αργό, τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέχουν στήριξη, διατηρώντας το αργό πάνω από τη ζώνη των 65 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2018, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, στα 430,6 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης