Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σγουρίδης: Δέσμευση των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Σγουρίδης: Δέσμευση των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Σε πηγαδάκι της ΚΟ χωρίς την παρουσία του προέδρου και άλλων βουλευτών συζητήθηκε το θέμα του χρέους με το Σκοπιανό είπε ο κ.Σγουρίδης
Την θέση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται να την ψηφίσουν διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι σε πηγαδάκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος χωρίς την παρουσία του προέδρου και άλλων βουλευτών συζητήθηκε το θέμα του χρέους με το Σκοπιανό.
«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.
Το θέμα συζητήθηκε σε πηγαδάκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σγουρίδης αναφερόμενος στα όσα είχε υποστηρίξει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δ. Καμμένος περί οικονομικών ανταλλαγμάτων για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Όπως είπε ο κ.Σγουρίδης, ο οποίος διέψευσε ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, μπορεί οι ΑΝΕΛ να καταψήφισαν την πρόταση μομφής, δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης.
«Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα τη δώσουμε» υπογράμμισε ο κ.Σγουρίδης, τονίζοντας ότι «η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζε»ι
«Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα.
Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου.
Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ.
Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή.
Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε.
Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε.
Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι» τόνισε ο κ.Σγουρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης