Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης: Οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο για πλεονάσματα και πληρωμή των δόσεων - Μετά το 2015 αδιαφόρησαν πλήρως

tags :
Χαρδούβελης: Οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο για πλεονάσματα και πληρωμή των δόσεων - Μετά το 2015 αδιαφόρησαν πλήρως
Η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σηματοδοτεί την επικράτηση της γερμανικής άποψης έναντι της πρότασης του ΔΝΤ είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι οι ξένοι αδιαφόρησαν πλήρως για την Ελλάδα μετά το 2015 και πλέον το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα υψηλά πλεονάσματα έτσι ώστε να πληρώνονται οι δόσεις διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γκίκας Χαρδούβελης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 και ενόψει του αυριανού Eurogroup ο κ.Χαρδούβελης κράτησε μικρό καλάθι όσον αφορά τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σηματοδοτεί την επικράτηση της Γερμανικής άποψης έναντι της πρότασης του ΔΝΤ.
Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τους ρυθμούς ανάπτυξης .
Οταν αυξάνεται η οικονομία οι πληρωμές γίνονται ευκολότερα.
Και επειδή οι μεγάλες πληρωμές δόσεων ξεκινούν το 2035, οι δανειστές μας δίνουν 7 χρόνια παράταση για να τις μεταθέσουν χρονικά» υποστήριξε ο κ.Χαρδούβελης, τονίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία αυτή τη ρύθμιση.
«Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια και ως ότου να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος αναφερόμενος στις προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές μετά τον Αύγουστο, ο κ. Χαρδουβελης υποστήριξε ότι καθοριστικό στοιχείο θα είναι το καθεστώς της εποπτείας.
«Μας φοβερίζουν.
Αν δεν πιάνετε τους στόχους στις μεταρρυθμίσεις, δεν θα βγάζουν καλές εκθέσεις και οι αγορές δεν θα σας δανείζουν» είπε ο κ.Χαρδούβελης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης