Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Στις Πρέσπες ο Τσίπρας αποδέχθηκε μια κακή συμφωνία – Αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

Σπυράκη: Στις Πρέσπες ο Τσίπρας αποδέχθηκε μια κακή συμφωνία – Αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα
Η κυβέρνηση έκανε κάτι που καμία κυβέρνηση δεν είχε κάνει στο παρελθόν υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία που αναγνωρίζει τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την κυρώσει όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή.
«Η κυβέρνηση έκανε κάτι που καμία κυβέρνηση δεν είχε κάνει στο παρελθόν.
Αποδέχθηκε μία συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κα.Σπυράκη, η οποία είπε πως έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες.
Ερωτηθείσα θα κάνει η ΝΔ αν μέχρι να έλθει στη Βουλή η συμφωνία, είναι εκείνη κυβέρνηση και διαθέτει την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία, η κα. Σπυράκη διάβασε το άρθρο 4 της συμφωνίας στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεσμεύεται πως θα κυρώσει τη συμφωνία όταν ολοκληρωθούν τα βήματα που προβλέπονται και από την πλευρά της πΓΔΜ.
«Η ΝΔ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και για να βελτιώσει τη συμφωνία, μία συμφωνία που από την στιγμή που υπεγράφη, προκάλεσε και προκαλεί ζημιά.
Ο κ.Ζάεφ θα καθίσει με τους εταίρους του ΝΑΤΟ.
Αν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε πει "ναι" στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όλοι θα πανηγύριζαν.
Με δεδομένο τον χρόνο και τις δεσμεύσεις, επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ» τόνισε η κα.Σπυράκη.
Όσον αφορά το αυριανό Eurogroup η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι η ΝΔ εργάζεται για την καλύτερη λύση για το χρέος, αναφερόμενη στις τοποθετήσεις του κ.Μητσοτάκη στις συναντήσεις που έχει με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» υποστήριξε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης