Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (γ.γ. ΟΠΕΚ): Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία κατά τη συνάντηση της Παρασκευής (22/6)

tags :
Barkindo (γ.γ. ΟΠΕΚ): Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία κατά τη συνάντηση της Παρασκευής (22/6)
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ υπογράμμισε τη δέσμευση του Οργανισμού στην προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς
Την πεποίθησή του ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνάντηση της Παρασκευής (22/6) στη Βιέννη, εξέφρασε σήμερα (20/6) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, με τον ίδιο να τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω δουλειά.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή», σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι χώρες του Οργανισμού εμφανίζονται διχασμένες αναφορικά με το αν πρέπει να σημειωθεί αύξηση της παραγωγής.
«Εκτιμούμε ότι η δουλεία μας δεν τελειώνει ποτέ, είναι ακόμα μία δουλιεά σε εξέλιξη», σχολίασε ο Barkindo, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να διατηρήσουμε την ισορροπία και τη σταθερότητα».
Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία τάσσονται υπέρ της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, υπάρχουν ορισμένες χώρες, όπως το Ιράν, οι οποίες εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητη η άνοδος στην παραγωγή.
Μάλιστα, ο Hossein Kazempour, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ιράν στον ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου καθ' όλη τη διάρεκια του 2018.
Ο ίδιος τόνισε ότι ένας επιπλέον τρόπος για επίλυση του ζητήματος είναι η επιστροφή του ποσοστού συμμόρφωσης απέναντι στις περικοπές στο 100%, καθώς κατά τους τελευταίους μήνες είχε ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το ποσοστό.
Από την πλευρά του, ο υπουργός πετρελαίου του Ομάν, Mohammed bin Hamad Al Rumhi. δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα πρέπει να διατηρθεί, αλλά ότι τα ποσοστά που έχουν συμφωνηθεί δεν πρέπει να αλλάξουν.
Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι χώρες του Οργανισμού θα καταφέρουν να επιτύχουν μία κοινή συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης