Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριγμοί στην κυβέρνηση, θυμός στην κοινωνία για το Μακεδονικό και τα παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Τριγμοί στην κυβέρνηση, θυμός στην κοινωνία για το Μακεδονικό και τα παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί για το σκοπιανό ενάντια στο 75% της ελληνικής κοινωνίας οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να έχουν και τα δύο πόδια σε δύο διαφορετικές βάρκες.
Το σκοπιανό αποτελεί επικίνδυνη βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης καθώς την ώρα που η Ελλάδα εξέρχεται από τα μνημόνια έστω και ημιτελώς…η κυβερνητική συνοχή κλυδωνίζεται μετά τις αναφορές Πάνου Καμμένου (Πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων) ότι ζητάει κύρωση 180 βουλευτών για την συμφωνία στο σκοπιανό και προειδοποιεί ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.
Αν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν επιδείξει υψηλό ποσοστό αξιοπιστίας καθώς έχουν πολλές φορές αναιρεθεί….ωστόσο όταν θα έρθει για κύρωση στην βουλή η ντροπιαστική συμφωνία για το σκοπιανό οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν.
Όμως εάν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και οι ΑΝΕΛ την παρέχουν τότε είναι ξεκάθαρο ότι το κόμμα αυτά θα έχει πλήρως γελοιοποιηθεί στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.
Προφανώς και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς η προγραμματική συμφωνία ήταν η έξοδος από τα μνημόνια.
Όμως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί για το σκοπιανό ενάντια στο 75% της ελληνικής κοινωνίας οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να έχουν και τα δύο πόδια σε δύο διαφορετικές βάρκες.
Η στάση του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Καμμένου ήταν ξεκάθαρη πατριωτική.
Ο ελληνικός λαός θα τους τιμωρήσει βγάζοντας τους από την βουλή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση εάν οι ΑΝΕΛ ακολουθήσουν πρακτικές αυτοαναίρεσης και αυτογελοιοποίησης.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση – όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – εάν έρθει στην βουλή η συμφωνία με τους σκοπιανούς το Φθινόπωρο και δεν ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την συμφωνία στο σκοπιανό και ταυτόχρονα θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;
Και ενώ τα διλήμματα είναι πολλά, υπάρχουν πολλές φήμες που θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητούν στηρίγματα από ανεξάρτητους βουλευτές που έως σήμερα αριθμούν τους 9.
Ωστόσο οι 5 πρέπει να αποκλειστούν οπότε απομένουν 4 ανεξάρτητοι βουλευτές που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – εάν έχουν απομείνει 145 έως το Φθινόπωρο – οι 4 ανεξάρτητοι που θα μπορούσαν να στρατευθούν με την κυβέρνηση δεν επαρκούν.


Όμως γιατί οι ανεξάρτητοι βουλευτές να συμμαχήσουν με τον πολιτικά και δημοσκοπικά ΣΥΡΙΖΑ που τώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση;
Δεν είναι τυχαίο ότι σε νομούς της Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι τρίτο κόμμα με ποσοστά μονοψήφια δηλαδή κατάρρευση.
Το Μακεδονικό αποτελεί κορυφαίο πολιτικό, εθνικό και κοινωνικό θέμα και ο θυμός των πολιτών έχει δραματικά αυξηθεί.
Τα γιουχαΐσματα και οι αποδοκιμασίες σε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης στην Πέλλα, στην Λάρισα, στην Κρήτη και αλλού αποδεικνύουν ότι οι πολίτες έχουν θυμώσει.
Μια κυβέρνηση πρέπει να ακούει τους πολίτες της και όχι να τους εμπαίζει όπως έκανε θρασύτατα ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Ν. Κοντζιάς για όσους διαδήλωσαν στις Πρέσπες.

Ο Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο

Μετά την θολή τοποθέτηση του Μητσοτάκη του αρχηγού της ΝΔ στην βουλή ότι η συμφωνία Ελλάδος – FYROM θα είναι δεσμευτική…σε συνάντηση που είχε με τον Γερμανό πρέσβη τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα επικυρώσει την συμφωνία με τους σκοπιανούς.
Να σημειωθεί ότι πρώτη η Χρυσή Αυγή σε επίσημη ανακοίνωση της είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να καταψηφιστεί.
Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ με την στάση τους συμπορεύονται με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελλάδος.
Πράττουν πατριωτικό καθήκον ενάντια σε εθνομηδενιστικές πολιτικές...όμως η ΝΔ δεν θα κριθεί ως αντιπολίτευση αλλά ως κυβέρνηση.
Η ΝΔ ως κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι θα αμφισβητήσει την συμφωνία.
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της παρά την απομόνωση που έχει υποστεί...κερδίζει από το Μακεδονικό και τον θυμό της κοινωνίας διασφαλίζοντας ότι θα είναι τρίτο κόμμα με ανοδικές τάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης