Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των Τούρκων εξωτερικού που ψήφισαν για τις εκλογές

tags :
Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των Τούρκων εξωτερικού που ψήφισαν για τις εκλογές
Το 1,5 εκατομμύρια έφθασαν οι Τούρκοι εξωτερικού που ψήφισαν για τις εκλογές
Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,49 εκατομμυρίων ανήλθε ο αριθμός των Τούρκων εξωτερικού που ψήφισαν για τις προεδρικές-βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (24 Ιουνίου 2018), σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της γειτονικής μας χώρας.
Να σημειωθεί ότι, αν και οι εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν την Κυριακή, όσοι Τούρκοι ζουν στο εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν στα τουρκικά προξενεία από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου το βράδυ.
Περίπου 3,047 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι είναι εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 48,8%.
Οι Τούρκοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν στα συνοριακά φυλάκια της χώρας ως τις 24 Ιουνίου.
Στις προηγούμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2015 ψήφισαν 1,3 εκατομμύριο Τούρκοι του εξωτερικού, ενώ στο δημοψήφισμα της περσινής χρονιάς 1,4 εκατομμύριο.

Erdogan στηρίζουν οι Τούρκοι της Γερμανίας

Τον Recep Tayyip Erdogan (επικεφαλής του κυβερνόντος AKP) φέρεται να στηρίζουν με διαφορά οι Τούρκοι πολίτες (με δικαίωμα ψήφου) που ζουν στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η «Tavak».
Ειδικότερα, τον Τούρκο Πρόεδρο προτίθενται το 48% των ερωτηθέντων, στις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018, ενώ πολύ πίσω ακολουθεί ο Muharrem Ince (CHP), με ποσοστό 21%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος (HDP) και κρατούμενος του τουρκικού καθεστώτος, Selahattin Demirtas, με 10%.
Ακολουθούν τα κόμματα των κκ. Aksener, Karamollaoglu και Perincek, με ποσοστά 9%, 3% και 1%, αντίστοιχα.
Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια και η τουρκική διασπορά ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών-προεδρικών εκλογών.
Οι Τούρκοι της Γερμανίας με δικαίωμα ψήφου, ανέρχονται σε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης