Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες περικοπές από τη Lloyds, την «πόρτα της εξόδου» βλέπουν 450 εργαζόμενοι

tags :
Νέες περικοπές από τη Lloyds, την «πόρτα της εξόδου» βλέπουν 450 εργαζόμενοι
Συνέχεια των περικοπών εργατικού δυναμικού από τη Lloyds
Στην περικοπή 450 θέσεων εργασίας για τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να προχωρήσει η Lloyds Banking Group, εν μέσω πιέσεων για μείωση του λειτουργικού κόστους και ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της.
Όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός κολοσσός, οι περικοπές αποτελούν «προσαρμογή στις προτιμήσεις των πελατών».
Η τράπεζα έχει ήδη επιτύχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες κόστους/εσόδων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, έπειτα από περικοπή άνω των 30.000 θέσεων εργασίας από τότε που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ο Antonio Horta-Osório, το 2011.
Η εισηγμένη του δείκτη FTSE 100 έχει διευκρινίσει ότι το 90% των απολύσεων από το 2011, αφορούσε αποκλειστικά την ανακατανομή ρόλων, εν μέσω ραγδαίας τεχνολογικής προόδου.
Τον περασμένο Απρίλιο, η Lloyds Banking Group γνωστοποίησε, επίσης, την περικοπή 305 θέσεων στο δίκτυο καταστημάτων, η οποία θα προέλθει από 1.230 απολύσεις και 925 προσλήψεις.

Αύξηση κερδών το α’ 3μηνο 2018

Αύξηση της τάξεως του 23% κατέγραψαν -σε ετήσια σύγκριση- τα προ φόρων κέρδη της Lloyds Banking Group το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισεκ. βρετανικές λίρες, δεχόμενα ώθηση από τις χαμηλότερες προβλέψεις (90 δισεκ. στερλίνες, έναντι 350 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα).
Τα έσοδα του βρετανικού τραπεζικού κολοσσού ανήλθαν σε 4,33 δισεκ. στερλίνες για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 4% ενισχυμένη σε ετήσια σύγκριση.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Common Equity Tier, CET1) ενισχύθηκε στο 14,1% στα τέλη Μαρτίου 2018, έναντι 13,9% τον περασμένο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης