Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «Traton» μετονομάζει τη μονάδα φορτηγών η Volkswagen – Ετοιμάζει IPO

tags :
Σε «Traton» μετονομάζει τη μονάδα φορτηγών η Volkswagen – Ετοιμάζει IPO
Σε «Traton Group» μετονομάζεται η μονάδα φορτηγών της Volkswagen
Σε «Traton Group» -από «Volkswagen Truck»- αποφάσισε να μετονομάσει τη μονάδα φορτηγών η Volkswagen, ετοιμάζοντας, μάλιστα, αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering, IPO) στις χρηματιστηριακές αγορές για τη νέα, ανεξάρτητη εταιρεία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα (20 Ιουνίου 2018) ο γερμανικός κολοσσός.
Στον νέο βραχίονα θα συμπεριλαμβάνονται οι MAN, Scania, Volkswagen Caminhoes e Onibus και RIO, επισημαίνεται.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη της Volkswagen υποχώρησαν κατά 3%, στα 3,22 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο 2018, την ίδια στιγμή που η πτώση για τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκε στο 3,6% και τα 4,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Volkswagen, η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μία λογιστική αλλαγή που σχετίζεται με την αποτίμηση των παραγωγών, γεγονός που κόστισε στην εταιρεία περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά της κέρδη.
Παράλληλα, τα έσοδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 3,6% στα 58,23 δισ. ευρώ.
Για το σύνολο του τρέχοντος έτους, η Volkswagen επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της, αναμένοντας αύξηση των πωλήσεων κατά 5% και λειτουργική απόδοση πωλήσεων μεταξύ 6,5% και 7%.
Σε ότι αφορά το 2019, η εταιρεία δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις από το οικονομικό κλίμα, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και το συνεχιζόμενο σκάνδαλο για τις εκπομπές ντίζελ.

Διαβάστε: Γερμανία: «Καμπάνα» 1 δισ. ευρώ στη Volkswagen για το σκάνδαλο «dieselgate»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης