ΗΠΑ: «Τέλος» στον χωρισμό παιδιών παράνομων μεταναστών από τις οικογένειές τους βάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: «Τέλος» στον χωρισμό παιδιών παράνομων μεταναστών από τις οικογένειές τους βάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων
Ψηφιση νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 21/6
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων P. Ryan ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη (21/6) ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.
«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία όπου η πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (51-49).
«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» υπογράμμισε ο Ryan.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».
«Πρόκειται προφανώς για (ένα κείμενο) το οποίο συζητήσαμε χθες με τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εγκρίνουμε αύριο» συμπλήρωσε.
«Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες» υπογράμμισε.
Ο Λευκός Οίκος «θέλει το Κογκρέσο να αντιδράσει και εμείς το κάνουμε».
Σε ένα άλλο σημείο του, αυτό το σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνει μια λύση για το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα, των λεγόμενων "Dreamers", είπε ο Ryan χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS