Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Σημαντικός ο αντίκτυπος για την Ιαπωνία από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Kuroda (BoJ): Σημαντικός ο αντίκτυπος για την Ιαπωνία από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Η ιαπωνική οικονομία θα μπορούσε να υποστεί «πολύ σημαντικές» συνέπειες εάν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχιστεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Η ιαπωνική οικονομία θα μπορούσε να υποστεί «πολύ σημαντικές» συνέπειες εάν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα (20/6/2018) ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BoJ), Haruhiko Kuroda.
«Ο έμμεσος αντίκτυπος στην ιαπωνική οικονομία θα μπορούσε να είναι αρκετά σημαντικός... εάν συνεχιστεί αυτή η κλιμάκωση των δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο Kuroda σε συνέδριο της ΕΚΤ στο Sintra της Πορτογαλίας.
Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η αποπληθωριστική νοοτροπία που έχει καθιερωθεί στην Ιαπωνία είναι αρκετά ανθεκτική και θα χρειαστεί χρόνος για να διαλυθεί πλήρως.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι παραμένει ισχυρό το momentum για την επίτευξη του στόχου της BoJ για πληθωρισμό 2%, υπό τον όρο ότι «περαιτέρω αυξήσεις των τιμών θα πρέπει να παρακολουθούνται ευρέως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης