Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trudeau για ΗΠΑ: Απαράδεκτος ο χωρισμός παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους

tags :
Trudeau για ΗΠΑ: Απαράδεκτος ο χωρισμός παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους
Δυσαρέσκεια από τον Καναδό πρωθυπουργό για τον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, στις ΗΠΑ
Ως «απαράδεκτο» χαρακτήρισε τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους που εισήλθαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, αποτιμώντας ως ένα «λάθος» τις πρακτικές της Ουάσιγκτον.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τί βιώνουν αυτές οι οικογένειες αυτή τη στιγμή.
Προφανώς, δεν διευθετούμε με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα στον Καναδά.
«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους πιο ευάλωτους προσδιορίζει αυτό που είμαστε ως άνθρωποι, χώρες και διεθνής κοινότητα», ανέφερε, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Ο κ. Trudeau απηύθυνε έκκληση στους Καναδούς και σε «ολόκληρο τον κόσμο» να «επιδεικνύουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους εκτοπισμένους και όλους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους».
Νωρίτερα, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων P. Ryan ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη (21/6) ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.
«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία όπου η πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (51-49).
«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» υπογράμμισε ο Ryan.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».
«Πρόκειται προφανώς για (ένα κείμενο) το οποίο συζητήσαμε χθες με τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εγκρίνουμε αύριο» συμπλήρωσε.
«Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες» υπογράμμισε.
Ο Λευκός Οίκος «θέλει το Κογκρέσο να αντιδράσει και εμείς το κάνουμε».
Σε ένα άλλο σημείο του, αυτό το σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνει μια λύση για το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα, των λεγόμενων "Dreamers", είπε ο κ. Ryan χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε: Οργή Tim Cook για τις «απάνθρωπες» πρακτικές της Ουάσιγκτον στο μεταναστευτικό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης